MOPAN Suceava

Pe aleea pietonală din fața Primăriei Fălticeni a avut loc, astăzi, festivitatea de absolvire a promoției 2017, de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș”. Ceremonia a debutat cu prezentarea onorului adjunctului Jandarmeriei Române, generalul de brigadă Petrică Gearîp. Au urmat alocuţiunea colonelului Ionel Postelnicu, desemnat comandant al şcolii fălticenene și rugăciunea de binecuvîntare a promoţiei.

„Ne aflăm într-o zi de sărbătoare pentru Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi <Petru Rareş> Fălticeni. Cea de-a opta promoţie a şcolii, cu un număr de 123 de tineri jandarmi, trăieşte cu emoţie momentul acordării primului grad, cel de sergent major. În această zi specială, tinerii care cu doi ani în urmă au optat pentru a urma cursurile acestei şcoli în speranţa unui viitor mai bun, exprimându-şi dorinţa de a se afla în slujba oamenilor, a legii şi a ţării, vor devein subofiţeri jandarmi.

Referindu-ne la cei doi ani de pregătire a acestei serii de elevi, ne-am confruntat cu diferite situaţii în care am demonstrat şi valorificat aptitudinile de care dispunem în mijlocul unui colectiv bine închegat. Totodată am convingerea că perseverenţa, motivaţia şi pregătirea absolvenţilor şcolii îmbinate cu profesionalismul şi devotamentul intructorilor care i-au pregătiti vor fi referinţele afirmării instituţiei noastre ca un corp de elită care furnizează un nivel de pregătire în concordanţă cu dinamică socială.

Dragi absolvenţi, de astăzi încetează calitatea voastră de elevi şi treceţi în rândul cadrelor militare active ale Jandarmeriei Române. Eforturile depuse pe parcursul celor doi ani nu au fost puţine, ceea ce amplifică bucuria reuşitei voastre şi emoţia acestui moment. Trebuie să fiţi conştienţi că pentru voi adevăratele provocări abia acum vor începe, aici se încheie un drum şi începe altul, dar suntem convinşi că veţi reuşi cu încredere, optimism şi responsabilitate. A fi militar nu este o meserie obişnuită, este în primul rând vocaţie şi o datorie pe care o pot duce la bun sfârşit cei cu adevărat puternici. Vă urez să aveţi o carieră miliatră încununată de reuşite şi satisfacţii”, a fost urarea col. Ionel Postelnicu tinerilor absolvenţi.

Apoi, s-a dat citire ordinului șefului Jandarmeriei, de acordare a gradului de sergent major celor 123 de absolvenți din promoţia 2017, precum şi ordinului inspectorului general privind desemnarea şefului de promoţie şi înscrierea numelui acestuia pe placa de onoare.

În continuare, au fost acordate diplome absolvenţilor cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Este vorba despre sergenții majori Mihai Jarca, Adina Jaba, Iulian Macovei și Ionuț Corcodel. Șeful promoției este Mihai Jarca. El a absolvit cu media 9,37.

În urmă cu doi ani am intrat în şcoala militară plini de speranţă şi dornici să ducem la bun ce am început. Suntem astăzi în aeeaşi formaţie, cuprinşi de aceleaşi emoţii dar mult mai încrezători în noi şi cu un alt statut: subofiţeri jandarmi profesionişti cu drepturi depline în Jandarmeria Română, pregătiţi să servim patria, să apărăm ordinea de drept şi să venim în sprijinul cetăţeanului. Cu perseverenţă, dispciplină, respect faţă de sine şi faţă de ceilalţi am reuşit parcurgerea celor doi ani de şcoală asigurând un bagaj considerabil de cunoştinţe sub îndrumarea instructorilor militari cărora le mulţumim pentru că au fost alături de noi şi ne-au călăuzit paşii pentru a deveni ceea ce ne-am dorit. Suntem recunoscători familiilor noastre şi prietenilor care ne-au susţinut moral în tot acest timp şi ne-au încurajat spunându-ne că doar prin educaţie vom atinge culmile succesului. Ştim că fiecare efort trebuie răsplătit de aceea ne lum angajamentul să reprezentăm cu onoare şi demintate uniforma bleu jandarm”, a precizat şeful de promoţie, sergentul major Jarca Marius Mihai Ionuţ.

Tot astăzi, subofiţerii au fost repartizaţi la grupările mobile ale Jandarmeriei Române și la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, în funcţie de media generală de absolvire. Ei se vor prezenta la unităţile operative începînd cu data de 24 iulie.

La ceremonia de la Fălticeni au participat oficialități județene și locale, printre care îi amintim pe primarul Cătălin Coman, senatorul Ioan Stan, deputatul Alexandru Răduleascu, prefectul Mirela Adomnicăi, comandanţii instituţiilor militare din judeţ şi şefii instituţiilor publice judeţene şi locale, şef de poliţie Gălăţeanu Tiberiu – reprezentant al M.A.I. și vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Niță.

La Fălticeni a avut loc festivitatea de absolvire a elevilor Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș”, 6.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava