MOPAN Suceava
Galerie foto44 poze în acest set

De Ziua Națională a României, în municipiul Fălticeni a fost inaugurat grupul statuar „Altarul Eroilor”, pe aleea pietonală, în apropierea primăriei. Ceremonia religioasă și militară organizată la Fălticeni la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a avut loc în prezența a numeroși fălticeneni, alături de care au fost prezenți primarul Cătălin Coman, prefectul Mirela Adomnicăi, precum și parlamentarii Ioan Stan, Alexandru Rădulescu și Virginel Iordache.

În deschiderea ceremoniei organizate la Fălticeni de Ziua Națională a României, un sobor de preoți a oficiat o slujbă religioasă, după care primarul Cătălin Coman și prefectul Mirela Adomnicăi au dezvelit busturile eroilor Căpitan Gavril Danielescu (decorat cu Ordinul Militar de Război “Mihai Viteazul” și Legiunea de Onoare în grad de cavaler, în Primul Război Mondial) și căpitan – comandor Constantin Costăchescu (Comandant al submarinului NMS Delfinul, participant la acțiunile de luptă desfășurate în Marea Neagră în timpul celui de-al Doilea Război Mondial).

Cele două busturi au fost amplasate în apropierea unei alte statui închinate eroilor din orașul Fălticeni „căzuți pentru neatârnare în perioada 1877 – 1878. Grupul Statuar de la Fălticeni a fost realizat după un proiect al arhitectului Crișan Victor Popescu. De precizat că tot astăzi, Consiliul Local Fălticeni a aprobat acordarea, post mortem, a titlului de „Cetățean de Onoare” arhitectului Crișan Victor Popescu.
După sfințirea celor două busturi, autoritățile locale și județene au depus coroane și jerbe de flori la statuile eroilor Căpitan Gavril Danielescu și căpitan – comandor Constantin Costăchescu.

Festivităţile organizate la Fălticeni cu prilejul Centenarului Marii Uniri şi a Zilei Naţionale a României au continuat cu o defilare cu subunități de jandarmi și pompieri de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni și Detașamentul de Pompieri Fălticeni, iar grupurile folclorice “Moldava” și “Micii răzeși”, de la Clubul Copiilor Fălticeni, au susţinut un program artistic închinat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

Tot astăzi, la Fălticeni, la Muzeul de Artă “Ion Irimescu” Fălticeni va fi vernisată expoziția: „Un pictor de front. Aurel Băeșu (1896-1928). Portrete”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava