MOPAN Suceava

Primăria şi Consiliul Local Fălticeni au demarat în anul 2013 lucrările de modernizare şi reabilitare a sălilor de sport de la cele trei colegii şi de la o şcoală gimnazială din municipiu. La  sfârşitul lunii februarie a fost redată în folosinţă sala de sport de la Şcoala “Ion Irimescu” iar în luna martie a fost finalizată reabilitarea suprafeţei de joc de la Colegiul “Vasile Lovinescu”.
Joi, 3 aprilie, a fost inaugurată sala de sport a Colegiului Naţional “Nicu Gane”. Momentul a fost marcat simbolic prin tăierea unei panglici, de către primarul Gheorghe Cătălin Coman, prof. Gheorghe Lazăr, şeful Inspectoratului Şcolar Suceava şi prof. dr. Mihaela Bărbăcuţ, directoarea Colegiului “Nicu Gane”.
La festivitate au fost prezenţi: senatorul Ovidiu Donţu, deputatul Ioan Stan, prof. Alexandru Răduleascu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cristi Bărculescu, directorul DJST Suceava, Ioan Mihai, directorul CSTA Suceava, directorii unităţilor de învăţământ din Fălticeni, comanda Şcolii de Subofiţeri Jandarmi şi a Poliţiei Municipale, elevi şi profesori ai colegiului.
Sala de sport este folosită de elevii de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” şi de sportivii de la Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane”, având toate dotările necesare pentru obţinerea de performanţe în atletism, volei, tenis, baschet şi handbal.


Pentru primarul Gheorghe Cătălin Coman, sala de sport modernizată în acest an, are o importanţă deosebită, fiind construită în anul 1980, la sugestia şi ca o recompensă pentru rezultatelor obţinute de sportivii pregătiţi de profesorii Gheorghe şi  Argentina Coman, părinţii primarului. Aici primarul Fălticeniului a făcut orele de sport când era elev al liceului, apoi a fost profesor de educaţie fizică şi sport şi coordonator al Clubului Sportiv „Nicu Gane”.
„Am venit aici cu bucurie dar şi cu emoţie pentru că această investiţie s-a realizat şi astfel mai avem o sală frumoasă, modernă. Voi, elevii, sportivii, profesorii şi antrenorii care vă veţi desfăşura activitatea în această sală, sunteţi primii <vinovaţi> pentru tot ceea ce s-a făcut aici. Rezultatele obţinute de dumneavoastră ne-au determinat să găsim resursele financiare, să investim în această sală, fiind un obiectiv necesar şi util. Multumesc partenerilor, conducerii Colegiului Naţional „Nicu Gane”, domnilor parlamentari de Fălticeni, Consiliului Judeţean şi tuturor celor care ne-au ajutat să găsim resursele financiare şi materiale, colegilor mei profesori care au muncit împreună cu constructorii pentru finisaje. Vă urez mult succes într-o sală nou, cu spirit nou şi să ne întâlnim cât mai des pentru a premia sportivii cu performanţe deosebite”, a precizat primarul Cătălin Coman.
O parte dintre invitaţii la acest moment festiv au fost răsplătiţi cu diplome de excelenţă pentru sprijinul acordat în construirea bazei sportive şi promovarea sportului, iar sportivii cu rezultate deosebite au primit din partea administraţiei locale premii în bani, diplome şi medalii. Pentru că au avut cel mai frumos Bal al bobocilor, elevii Colegiului Naţional „Nicu Gane” au primit ca premiu 30 de mingi.
Prima competiţie găzduită de această sală de sport  este Turneul final al Campionatului Naţional de Minivolei, competiţie ce se va desfăşura în perioada 4 -6 aprilie 2014.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava