Concert pascal
MOPAN Suceava

Campionii naționali, europeni, mondiali și olimpici la canotaj care se antrenează pe iazul Șomuz din municipiul Fălticeni vor avea parte în viitorul foarte apropiat de o nouă Bază Nautică ultramodernă care se va construi printr-un proiect unic în țară. Primarul Cătălin Coman vrea ca acest proiect să fie un etalon la nivel național. Investiția în noua Bază Nautică care va fi ridicată lângă baza de agrement ”Nada Florilor” este estimată la suma de două milioane de lei. Primaria municipiului Fălticeni este, deocamdată, unicul finanțator, însă edilul Cătălin Coman susține că în acest proiect va veni cu un aport financiar important și Consiliul Județean Suceava.

„Momentan lucrăm la obținerea autorizației de construcție și la avizele necesare. După această etapă vom scoate la licitație lucrările de execuție. Suntem extrem de încântați de acest proiect și ne dorim să devină un reper la nivel național sub aspectul funcționalității, standardului și calității. Ne dorim ca Fălticeniul să rămână pe podiumul marilor performanțe din canotaj, iar acest proiect este încrederea pe care noi o investim pentru viitorul sportivilor noștri și pentru sportul românesc.”, a spus Coman.

Detaliile de ordin estetic și constructiv au fost finalizate, obiectivul urmând să fie implementat începând de anul viitor. Clădirea va integra cu hangare, spații pentru sportivi și antrenori. Vor fi amenajate vestiare pentru băieți și fete, dușuri și grupuri sanitare. Sportivii vor avea la dispoziție o sală pentru antrenamente la ergometru pe timpul sezonului rece, dar și când vremea este neprielnică.

Clădirea va include două săli aparte, una pentru ședințe tehnice, ce va fi dotată cu aparatură audio-video, destinată analizării curselor din marile competiții, și altă pentru conferințe de presă și întâlniri oficiale. Baza nautică va fi extinsă, suprafața desfășurată urmând să crească cu aproximativ 70%. Pe lângă amenajarea obiectivului, proiectul prevede și sistematizări ale spațiilor adiacente, astfel încât zona dintre clădire și malul iazului va fi modernizată și va include un spațiu de acces special destinat canotorilor. Amenajările exterioare vor fi realizate și în perspectiva dezvoltării unui alt proiect important, ce vizează introducerea sporturilor nautice pe iazul Șomuz. Și acest obiectiv este în lucru, însă investiția se va regăsi într-un nou proiect. Mai mult decât atât, baza nautică va fi integrată arhitectural și structural în Baza de Agrement „Nada Florilor”. De menționat că în prezent baza nautică arată deplorabil fiind lăsată de izbeliște. Proiectul de modernizare a fost posibil după ce baza sportivă a fost trecută de la Ministerul Tineretului și Sportului în patrimoniul Primăriei Fălticeni. Asta după opt ani de demersuri susținute. De menționat că la Baza nautică din Fălticeni și-au începutul cariera doi dintre sportivii de top ai canotajului românesc, Magdalena Rusu, campioană mondială, și Ciprian Tudosă, actualul vicecampion olimpic la Tokyo.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava