MOPAN Suceava

A opta ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” se va desfăşura, în perioada 20-26 august, la Fălticeni. Manifestarea reuneşte elevi şi tineri din diferite zone ale ţării, dar şi de peste hotare, membri ai unor trupe de teatru, studenţi la teatru însoţiţi de profesorii lor, trupe de actori profesionişti, solişti de muzică folk, regizori, actori, scenografi, solişti de operă. Anul acesta, 11 trupe de teatru intră în competiţie pentru trofeul festivalului.

În fiecare seară vor avea loc spectacole de teatru şi proiecţii de filme, iar în cursul zilei se vor desfăşura concursurile din festival, ateliere în care tinerii vor învăţa actoria împreună cu studenţii de la UNATC sau vor participa la workshopuri împreună cu nume cunoscute ale cinematografiei şi teatrului.

Şi pe cei mici îi aşteaptă surprize, cum ar fi piese de teatru pentru copii cu actori din Iaşi şi Republica Moldova, dar şi Fun4kids. În urma preselecţiilor, vor participa în concurs 11 trupe de teatru formate din liceeni şi studenţi din ţară şi străinătate, cu vârsta maximă 25 de ani.

Festivalul va avea două jurii, unul format din specialişti: Magda Catone – preşedinte, Brânduşa Novac, Ovidiu Cuncea, Lorette Enache şi Mihaela Acatrinei, şi juriul tinerilor, format din tineri actori sau studenţi la actorie care au fost actori în trupa de teatru „Birlic”: Ana-Maria Fasolă, Stela Cora, Daniel Popa, Cosmin Ştefan, Lorena Saviuc şi Răzvan Conţu.

Va fi şi o conferinţă despre teatru cu actorul Dan Puric, printre invitaţi fiind actriţele Draga Olteanu Matei, care în acest an împlineşte 85 de ani, şi Cezara Dafinescu, care pe 4 august a împlinit 70 de ani şi ale cărei origini sunt din Fălticeni, tatăl ei fiind generalul Dafinescu, un nume important în istoria armatei. Cezara Dafinescu va fi şi în juriul festivalului, dar şi cu un spectacol, <Jumătatea mea, bărbatul>, în care îşi va povesti viaţa.

Festivalul va fi deschis luni, 20 august, la ora 12,30, la Sala “Aurel Băeşu”, cu vernisajul expoziţiilor “Regina Maria – Regina Soldat” şi „Unora le place… Hazul”.

Duminică, 26 august, Ateneul din Iaşi va încheia Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” cu piesa “Măturător de praf de stele”, în regia lui Andrei Ciobanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava