Concert pascal
MOPAN Suceava

La inițiativa deputatului PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, o delegație de parlamentari din Coreea de Sud a vizitat județul Suceava. Delegația străină a fost condusă de președintele grupului de prietenie Coreea de Sus – România, din Parlamentul coreean. În cursul zilei de astăzi, delegația coreeană, alături de deputatul Dumitru Mihalescul, a avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. În discuțiile avute cu parlamentarii coreeni, Gheorghe Flutur a vorbit despre posibilitatea dezvoltării unor parteneriate în domeniul infrastructurii, industriei alimentare, industriei textile și încălțămintei, dar și în domeniul industriei lemnului și a turismului. Flutur a subliniat faptul că în industria lemnului interesul județului este nu de a exporta produsele finite, „adică să dăm plus valoare lemnului”. În același timp, șeful administrației județene a evidențiat pregătirea foarte bună a studenților Universității Ștefan cel Mare Suceava, făcând referire la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.


Flutur a amintit și de faptul că instituția pe care o conduce va deschide un parc industrial în apropierea Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava.
Președintele CJ Suceava a mai declarat că la următoarea întâlnire cu partea coreeană trebuie să fie prezenți și reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Suceava, ai Universității „Ștefan cel Mare”, dar și oameni de afaceri, jurnaliști și specialiști în turism din Coreea de Sud. Flutur a propus ca aceștia să participe la un infotur în județul Suceava.


Pe de altă parte, Gheorghe Flutur, a ținut să aprecieze inițiativa deputatului Dumitru Mihalescul de a promova județul Suceava pentru atragerea de investiții.


În ceea ce-i privește pe parlamentarii coreeni, aceștia au subliniat faptul că se pot dezvolta parteneriate între Universitatea Ștefan cel Mare Suceava și instituții de învățământ superior din Coreea de Sud, astfel încât studenții suceveni, în special cei din domeniul informaticii, să se specializeze în această țară. Delegația coreeană s-a interesat și de modul care firme din această țară vor putea să activeze în viitorul parc industrial din apropierea aeroportului.


De precizat că la începutul vizitei în România, delegația de parlamentari membri ai Grupului Parlamentar de Prietenie din Parlamentul Coreean a fost primită la Parlamentul României de deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul. Acesta este vicepreședinte al Grupului Parlamentar de Prietenie al României cu Republica Coreea.
„Republica Coreea este o țară minunată și, mai mult decât atât, este prima țară din Asia cu care România a stabilit relații de parteneriat și a rămas până astăzi singurul parteneriat strategic din Asia. Sunt convins că avem multe de învățat și de împărtășit unii cu alții și sper că vom petrece un timp binecuvântat în Bucovina”, a declarat Dumitru Mihalescul.
În cadrul vizitei din județul Suceava, parlamentarii coreeni au vizitat mai multe obiective turistice, printre care și atelierul de ceramică neagră de la Marginea.

La inițiativa deputatului Dumitru Mihalescul, un grup de parlamentari coreeni s-a întâlnit cu președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava