La Mănăstirea Putna va fi inaugurat în data de 2 iulie, de sărbătoarea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, Portalul Memorial Golgota Neamului – „Fântâna Albă, se anunță pe pagina de facebook a mănăstirii.  Ceremonia este programată la ora 13 și este urmată de recitalul Grupului Vocal-Tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” – Vicovu de Sus. Portalul Memorial Golgota Neamului – „Fântâna Albă” este închinat jertfei românilor de pretutindeni și din toate timpurile pentru libertate, independență și demnitate națională și, în mod special, românilor care au fost uciși în Masacrul de la Fântâna Albă, din nordul Bucovinei, la 1 aprilie 1941, ”pentru vina de a-și fi iubit neamul, credința și patria”.

Portalul cuprinde o poartă monumentală, o troiță de piatră, spații pentru depunerea de flori și aprinderea de lumânări, inscripții cu numele satelor de unde au pornit spre România cei uciși atunci și o cișmea. Poarta este trecerea; troița marchează locul jertfei și, așezată înaintea porții, arată că cei uciși au căzut în fața locului de trecere în România cea iubită, iar cișmeaua este simbolul vieții care izvorăște din jertfa lor.

La manifestări vor participa reprezentanți ai Guvernului României și ai Guvernului Republicii Moldova

Programul manifestărilor sărbătorii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare începe duminică, 1 iulie, cu Sfințirea Crucii unității neamului românesc. El va continua luni, 2 iulie cu Sfânta Liturghie ariherească care se va ține între orele 9.30-12. La Chinonic va cânta Corala „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți”. Între orele 12.00–12.30 va avea loc un recital susținut de Orchestra ”Model” și Corul „Credo” ale Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova și de Corul „Glasul Bucovinei” al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni iar în intervalul orar 12.30–13.00 are loc Ceremonia militară de depunere de flori la mormântul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. La manifestări vor participa reprezentanți ai Guvernului României și ai Guvernului Republicii Moldova.

Manifestările vor fi transmise în direct pe TV Trinitas, Radio Trinitas, Bucovina TV, Radio Iași, pe pagina de Facebook și canalul de YouTube al mănăstirii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava