Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat:

Prima atestare scrisă a Fălticeniului este din 15 martie 1490, când vistiernicul Isac a cumpărat satul Fulticenii de pe Șomuz de la Neacșa, fiica lui Hanea, cu 200 de zloți.Astfel se împlinesc 528 de ani de existență certă a localității Fălticeni, oraș ce se remarcă prin numărul ridicat de oameni de cultură și oameni de știință români care s-au născut, au locuit, au studiat ori au creat în acest oraș.George Călinescu situa Fălticeniul între cele mai bogate tezaure spirituale ale poporului român, după București și Iași. Fălticeni este al treilea oraș din țară ca număr de scriitori autohtoni, după aceleași importante centre culturale București și Iași. Raportat, însă, la numărul de locuitori, Fălticeni se situează pe primul loc în România.

Din păcate, după 1990, Fălticeniul s-a dezindustrializat aproape complet, iar activitatea culturală s-a redus simțitor. Șansa principală de dezvoltare a zonei Fălticenilor ar fi construcția Autostrăzii A8 Iași- Târgu Mureș ce ar trece la aproximativ 30 km de orașul Fălticeni și ar lega direct această zonă de Europa Occidentală, în condițiile în care 70% din exportul României este către U.E. Aceasta ar fi șansa Fălticeniului de a atrage investiții masive prin o poziționare geografică favorabilă. În momentul în care dezvoltarea economică ar porni, ar atrage după sine și o creștere demografică și o dezvoltare urbană ce se poate realiza împreună cu Baia (ce reprezintă un spațiu geografic și istoric complementar, preluând și moștenirea istorică a Civitas moldovensis).

La ceas aniversar, urez la mulți ani tuturor locuitorilor municipiului Fălticeni ce au toate motivele să fie mândri de orașul lor!

 

Deputat PNL Fălticeni

Bogdan Gheorghiu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava