MOPAN Suceava

Vineri, 5 decembrie 2014, între orele 10.00-12.00, în Sala Pictor Aurel Băeşu, a avut loc lansarea Proiectului de parteneriat educaţional: “În amintirea maestrului” organizat de Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, reprezentat de Teodora Moroşanu, documentarist la această instituţie şi în colaborare cu Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza” având ca reprezentanţi pe: prof. Mioara Tofan, prof. Victor Tofan şi prof. Adelina Haidău.

Acest proiect se va derula pe durata anului şcolar 2014-2015 şi face parte din Programul ”Mici artişti, mari talente” lansat de Muzeul de Artă ”Ion Irimescu”, susţinut de Primăria Municipiului Fălticeni şi de Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu”, în colaborare cu Unităţile de învăţământ din Municipiul Fălticeni.

Proiectul are ca scop principal: familiarizarea elevilor  cu viaţa şi opera maestrului Ion Irimescu, utilizarea muzeului ca resursă documentară în cadrul procesului de promovare a valorilor culturale româneşti în contextul european prin desfăşurarea unor activităţi culturale şi educative.

Obiectivele Proiectului “În amintirea maestrului” sunt cunoașterea patrimoniului muzeal oferit de Muzeul de Artă “Ion Irimescu”; stimularea creativităţii şi a imaginaţiei, prin desfășurarea unor activități artistico-plastice în cadrul muzeului- sala Aurel Băeșu; dezvoltarea unor abilităţi de comunicare şi relaționare și  a capacității de lucru în echipă, folosind metode moderne, interactive; însuşirea unor cunoştinţe referitoare la tradiţii şi obiceiuri locale, reliefate în cadrul muzeului, promovând diversitatea multietnică și interculturală în context european.

Pe parcursul anului şcolar 2014-2015 elevii din Clasele a IV-a A  și Clasa Pregătitoare B vor efectua mai multe activităţi, respectiv vizite la muzeu, Atelier de Ornamente din pastă ceramică pentru bradul de Crăciun şi pentru Coşul de bunătăţi al sărbătorilor Pascale, expoziţii cu lucrările  elevilor realizate la aceste activităţi, Momente artistice şi concursuri de promovare a talentelor, vizionări de filme şi audiţii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava