• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Debut spectaculos al Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” în turneul internațional pe care-l întreprinde în aceste zile la Paris.
Spectacolul “Proştii sub clar de lună” (regia Anca Bradu, text de Teodor Mazilu), producție proprie a teatrului sucevean, a avut parte de o primire foarte călduroasă, marţi 5 septembrie, în Sala Bizantină a Ambasadei României de la Paris. S-a strigat “Bravo!”, s-a aplaudat din toată inima.

Publicul a fost format din francezi şi români, a fost o sala arhiplina, cum se întîmplă de obicei la manifestările Ambasadei şi ale Institutului Cultural Român de la Paris. S-au aflat în sală şi multe personalităţi ale diasporei române, critici de teatru, profesionişti din domeniul artelor spectacolului.

A fost prezentă directoarea Festivalului internaţional al francofoniilor de la Limoges, Marie-Agnès Sevestre, directorul Teatrului Les Halles de la Avignon, Alain Timar, criticii de teatru Gilles Costaz, Mireille Davidovici şi Mirella Patureau, directorul teatrului Gare au Théâtre (situat în estul Parisului la Vity-sur-Seine), Mustapha Aouar, istoricul Matei Cazacu, regizorul Petrică Ionescu.

Alţi regizori şi actori francezi sau franco-români au fost de faţă, care cunosc România sau au lucrat pe texte de Matei Vişniec: Denise şi Daniel Schröpfer, Lucilla Sébastiani, Bruno Lombard, Liana Fulga. Echipa de la Teatrul “Matei Vişniec” din Suceava a reuşit performanţa de a instala decorul şi de a prezenta spectacolul practic în aceleaşi condiţii tehnice ca la Suceava. La începutul evenimentului, după cuvântul de bun venit al Doinei Marian, directoarea Institutului Cultural Român de la Paris, Matei Vişniec a prezentat pe scurt teatrul şi atuurile Bucovinei. Coincidenţa face că sîmbătă 8 septembrie pe canalul de televiziune Arte urmează să fie difuzat, la ora 17, un film documentar despre Mănăstirea Suceviţa realizat de un francez, Vincent Froehly.

Turneul sucevenilor continuă. În seara aceasta, al doilea spectacol la Paris, “Kebab” pe un text de Gianina Carbunariu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava