MOPAN Suceava

Nu mai puţin de 10 proiecte cu fonduri europene se află în implementare sau au fost realizate în comuna Pojorâta, valoarea acestora depăşind suma de 560.000 de euro. Proiectele au fost aprobate prin Grupul de Acţiune Locală „Bucovina de Munte”. Primarul din Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, care este şi preşedintele GAL „Bucovina de Munte”, a precizat că proiectul cu valoarea cea mai mare, de 200.000 de euro, a fost aprobat pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea căminului cultural din comună. Codreanu a precizat că printr-un alt proiect cu o valoare de aproape 106.000 de euro va fi construit un dispensar medical. În clădire va fi deschisă o farmacie şi va fi amenajat un dispensar cu un cabinet medical, sală de tratamente, grupuri sanitare, sală de aşteptare, precum şi un spaţiu pentru sterilizarea materialelor.
Ioan Bogdan Codreanu a mai adăugat că tot din fonduri europene a fost construit şi un nou centru local pentru informare şi promovare turistică, valoarea investiţiei fiind de aproape 75.000 de euro. De asemenea, printr-un alt proiect de 10.000 de euro vor fi realizate materiale informative de promovare şi hărţi turistice.
Codreanu a mai arătat că prin alte două proiecte aprobate prin GAL Bucovina de Munte au fost realizate lucrări de schimbare a tâmplăriei interioare şi exterioare, reabilitare termică şi schimbare acoperiş la şcoala cu clasele V-VIII din Pojorâta. Tot pentru şcoala gimnazială din această comună a fost achiziţionat mobilier, respectiv bănci şi scaune pentru elevi, catedre, panouri de afişaj, mese şi scaune pentru laboratoarele de fizică şi chimie etc, valoarea totală a proiectului fiind de peste 31.000 de euro. Un alt proiect cu o valoare de aproape 18.500 de euro a fost aprobat pentru dotarea şcolii din gimnaziale din Pojorâta cu table interactive, videoproiectoare şi laptopuri.
În acelaşi timp Ioan Bogdan Codreanu a mai precizat că alte două proiecte au fost finanţate pentru achiziţia de costume populare pentru căminul cultural, precum şi pentru construcţia unei noi pensiuni agroturistice.

La Pojorâta se construieşte un dispensar nou din fonduri europene, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava