Concert pascal
MOPAN Suceava

Vineri, 23 noiembrie 2018, de la ora 14:00 , la Galeria de Artă din Rădăuți va fi deschisă expoziţia dedicată Eroului Unirii, aviatorul Vasile Niculescu, care va fi urmată de o lansare de carte cu  aceeași tematică. La eveniment va participa Astrid Mallet, nepoata aviatorului erou. Coordonatorul expoziţiei „Pe urmele unui erou” este profesorul Vasile Bouaru.
Locotenentul Vasile Niculescu este cel care alături de căpitanul Victor Precup a transportat cu avionul, peste Carpați, în noiembrie 1918, în condiții extrem de dificile, documentele necesare convocării Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia. Vasile Niculescu s-a născut la Fălticeni, pe 21 noiembrie 1891. După ce a părăsit armata, a trăit în Rădăuți, unde a practicat meseria de ceasornicar. Pilotul Marii Uniri a murit în anonimat pe 24 aprilie 1981 și este înmormîntat în cimitirul din Rădăuți. Marți, 24 aprilie, la Rădăuți a avut loc un eveniment de amploare în memoria aviatorului Vasile Niculescu.

La Rădăuți va fi deschisă o expoziție dedicată Eroului Unirii, aviatorul Vasile Niculescu, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava