MOPAN Suceava

Locuitorii din Suceava și cei din Șcheia nu mai au nevoie de declarații pe propria răspundere pentru a circula dintr-o localitate în alta. Potrivit Instituției Prefectului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis astăzi ca și comunele Șcheia, Bălăceana, Ilișești și Todirești să facă parte din zona metropolitană Suceava în care erau deja incluse municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Adîncata, Bosanci, Dărmănești, Dumbrăveni, Hănțești, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți, Siminicea, Stroiești, Udești și Verești. Astfel, în interiorul și între aceste localități se poate circula fără documente justificative. Anterior, același Comitet hotărîse că sucevenii care merg la Șcheia și șcheienii care vin la Suceava au nevoie de declarații pe propria răspundere, fiindcă Șcheia nu a intrat în asocierea de tip zonă metropolitană Suceava. Decizia a stîrnit numeroase controverse. ”Având în vedere necesitatea de a asigura continuitatea spațială a teritoriului administrativ al municipiului reședință de județ și a unităților administrativ-teritoriale cuprinse în zona metropolitană constituită conform legislației specifice, în data de 20.05.2020 a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În cadrul acestei ședințe s-a hotărât aplicarea unitară a măsurilor, prevăzute la art. 5 alin.3 din Legea nr. 55/ 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 coroborate cu dispozițiile punctului 20 din anexa la Hotarârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr. 25/ 18.05.2020, la nivelul următoarelor localități: zona metropolitană Suceava compusă din municipiul Suceava, orașul Salcea, Adâncata, Bosanci, Dărmănești, Dumbrăveni, Hănțești, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți, Siminicea, Stroiești, Udești, Verești precum și în unitățile administrativ-teritoriale Bălăceana, Ilișești, Șcheia și Todirești.

Astfel, în interiorul și între localitățile sus menționate se poate circula fără documentele justificative prevăzute în cele două acte normative sus menționate”, se menționează într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava