Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat de presă:     Acesta este un proiect educaţional realizat ca parteneriat între Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia şi Şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava, desfăşurat pe parcursul anului şcolar 2013-2014.
La proiect mai participă ca parteneri Primăria comunei Scheia, CJRAE Suceava, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, Inspectoratul Judeţean de Poliție Suceava, reprezentanţi mass-media, foşti absolvenţi.
Scopul proiectului  este  acela de a prezenta modele valorice autentice, de a ajuta elevii să-și aleagă modele viabile și credibile (familia, oameni celebri, adevărate valori ale societăţii ce au dus la progresul omenirii).
Proiectul este creat de un părinte și colegii de muncă de la Şcoala Gimnazială Șcheia pentru copilul său și pentru colegii copilului de la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava şi este un strigăt de ajutor către părinţii care, constatând că problemele zilnice sunt din ce în ce mai greu de controlat: nu ajung banii, plăţile la bănci devin biruri insuportabile, copiii sunt tot mai greu de înţeles, nu sunt mulţumiţi cu ce au în casă, nu le mai place nimic din ce au, de cele mai multe ori nu mai găsesc timpul necesar pentru a se ocupa  de copii.
Ca părinte, te îngrijorezi atunci când îţi vezi copilul venerând un cântăreţ, un fotbalist sau un top model care nu este tocmai exemplul pe care ţi l-ai dori pentru el.
Elevii şcolilor noastre folosesc, la fel ca oricare alt copil din România, în mod excesiv calculatorul şi televizorul, astfel ajungând să-şi creeze propriile modele care sunt moderatori TV, diferite vedete care ating cote ameţitoare de rating, top-modele, manechine celebre pentru scandaluri şi relaţii scandaloase.
Copii expuşi unui astfel de asalt mediatic, neavând discernământul unui adult, pot ajunge să-şi creeze modele de viaţă alese greşit. Nu mare le-a fost mirarea dascălilor când la un examen al maturităţii, un examen foarte important în viaţa unui tânăr, examenul de bacalaureat, elevii au descris ca modele de viaţă fotbalişti, primari, fotomodele, vedete de televiziune, personajele carismatice din mass-media, de la acea dată.
Astăzi, vineri, 29 noiembrie 2013, avem a doua întâlnire de proiect, desfășurată la Şcoala Gimnazială din Șcheia, întâlnire numită „a fetelor”, o zi în care fetelor de la cele două școli li s-au pregătit mai multe surprize. Organizatorii le-au pregătit materiale în care le sunt prezentate modele de femei puternice care au reuşit să-și facă o carieră într-o lume a bărbaţilor, în știință, artă, cinematografie, literatură, filosofie. Acestea sunt modele diferite față de cele prezentate în media, ele atrag atenţia prin ceea ce ne-au lăsat ca moştenire și nu prin felul în care arată sau datorită scandalurilor mediatice prin care se târăsc zilnic. Am ales modele din
O altă surpriză pregătita de organizatori au fost invitatele deosebite ce au venit să le împărtășească despre viața, realizările și experienţele lor. Și o amintim pe doamna Stela Acatrinei – preşedinte al Partidului Romania Mare, fost subprefect al judeţului Suceava, doamna Eugenia Cojocaru – fost director al Bancii Agricole Suceava cu o foarte interesantă poveste de viață, domnişoara Luminiţa Risca – secretar al Comunei Scheia, doamna Raluca Pitu – şef serviciu finaciar al Comunei Scheia, doamna Carmen Gabriela Danilevici – medic oftalmolog și mamă a 5 copii.
Ne dorim să oferim modele reale, de succes, care să înlocuiască modelele create de mass-media care promovează un corp perfect. Elevele au văzut și cum se prelucrează imaginile vedetelor pentru a le avantaja dar și riscurile curelor de slăbire, ale operațiilor estetice ăi ale cosmeticelor folosite în exces. De aceea le oferim ca alternativă modelul unor femei adevărate, care au reuşit în viață prin forțe proprii, prin muncă asiduă, prin strădanie și stăruință.
Organizatorii proiectului sunt: de la Școala Gimnazială din Scheia: Iuliana Buzuleac – părinte, Rodica Ungureanu –  profesor psiholog, prof. Claudia Vornicu – diriginte al clasei a V-a; de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava: prof. Mihaela Mustea – diriginte al clasei a V-a B, Posmangiu Carmen – profesor psiholog.

La Şcoala „Dimitrie Păcurariu” din Şcheia se desfăşoară proiectul „Ce doresc eu de la viaţă?”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava