MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a declarat că va participa, la Liov, la o întâlnire a Euroregiunii Carpatica, în cadrul căreia va relua discuțiile privind dezvoltarea coridorului Nord-Sud, precum problemele legate de redeschiderea de puncte de frontieră între România și Ucraina. Gheorghe Flutur a precizat că aceste demersuri trebuie urgentate în condițiile în care cetățenii din Ucraina vor putea intra în România fără să mai aibă nevoie de viză. Din euroregiunea Carpatica fac parte județul Suceava, regiunea Cernăuți, precum și alte regiuni din Polonia și Ucraina. „În perioada 23-24 iunie sunt invitat la o întâlnire cu toate regiunile din euroregiunea Carpatica”, a precizat Flutur.

Șeful administrației județene a arătat că este invitat să ia cuvântul la ședința din 23 iunie, unde sunt mai sunt așteptați să participe vicepreședinți ai parlamentelor din țările componente ale euroregiunii.

„Vom discuta proiecte tranfrontaliere și voi prezenta modelul poveștii de succes între Suceava, Cernăuți și Schwaben”, declarat Gheorghe Flutur.

El a subliniat faptul că la ședința euroregiunii va prezenta, din nou, importanța și necesitatea modernizării coridorului Nord-Sud, care va face legătura între Marea Neagră și Marea Baltică de Marea Neagră, și care ar urma să treacă prin Cernăuți și Suceava.

„Sunt pregătit să ridic din nou problema coridorului Nord-Sud, care să lege București de Suceava și Cernăuți și de acolo la Marea Baltică”, a spus președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a mai spus că în cadrul întâlnirii se va discuta și stadiul pregătirii proiectelor transfrontaliere, printre acestea numărându-se și cele cu privire la punctele frontieră care ar urma să fie redeschise.

El a amintit că în județul Suceava au început lucrările pentru modernizarea drumului care a mai rămas între Ulma și frontieră, precum și cel din comuna Izvoarele Sucevei. Gheorghe Flutur a spus că aceste lucrări sunt efectuate pentru a pregăti infrastructura necesară redeschiderii punctelor de frontieră cu Ucraina.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava