Concert pascal
MOPAN Suceava

Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret va găzdui vineri, 10 septembrie, Dialogul de Politici eveniment desfășurat în cadrul proiectului (RECOVER-E) ”Implementarea pe scară largă în Europa a îngrijirilor de sănătate mintală comunitare pentru persoanele cu tulburări mintale severe și cronice (RECOVER-E)”, coordonat de Institul Trimbos din Olanda și finanțat de Comisia Europeană prin programul Orizont 2020.

”Scopul principal al proiectului RECOVER-E este să asigure buna funcționare a Echipelor Comunitare de Sănătate Mintală (ECSM) în cinci țări din Europa implicate în acest proiect (Bulgaria, Croația, Macedonia de Nord, Muntenegru și România); aceste echipe vor servi ca nod principal pentru coordonarea și furnizarea serviciilor de îngrijire pentru persoanele cu tulburări severe de sănătate mintală. În prezent, echipe specializate care să furnizeze servicii de îngrijiri de sănătate mintală comprehensive, bazate pe dovezi științifice nu sunt disponibile în Europa de Est, iar metodele de îngrijire și protocoalele de tratament bazate pe dovezi științifice pentru serviciile de îngrijiri de sănătate mintală comunitare și orientate către recuperarea funcționalității nu au fost definite și adaptate situațiilor locale, iar astfel, aceste servicii nu sunt implementate. Acest proiect are ca scop implementarea și studierea inițiativelor comunitare pentru a reduce acest decalaj. Aceste eforturi vor pune accentul pe dezvoltarea capacității resurselor umane și pe metodele de îngrijire, care pot fi concretizate într-o modalitate comprehensivă de îngrijire, care va putea fi replicată la nivel regional și național după terminarea perioadei proiectului”, a explicat coordonatorul proiectului, Tiberiu Rotaru, managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret.

Date despre proiect:

Obiectiv general

Obiective specifice

  • Obiectiv de Politici: Dezvoltarea unor trasee de îngrijiri și protocoale de tratament bazate pe dovezi pentru tranziția la scală largă a serviciilor comunitare, destinate decidenților de la nivel local și national pentru continuarea implementării acestora și după terminarea proiectului în anul 2021.
  • Obiectivul Serviciilor de Sănătate: Stabilirea unui parteneriat în sănătate mintală comunitară în vederea creșterii capacităților experților de la egal la egal prin realizarea legăturii dintre un panel de experți din Europa și părțile interesate (decidenți politici, manageri ai serviciilor, furnizori ai serviciilor, pacienți și aparținătorii acestora) din cele 5 țări care implementează noul model de servicii pentru a co-crea servicii comunitare de sănătate mintală pentru persoanele cu tulburări mintale severe și cronice).
  • Obiectivul de Cercetare: Evaluarea intervenției și a elementelor programului care vor contribui la implementarea și adoptarea sustenabilă a îngrijirilor comunitare de sănătate mintală pentru persoanele cu tulburări mintale severe și cronice, prin implementarea cercetării în cele 5 locații de implementare.
  • Obiectivul de împuternicire a utilizatorilor de servicii: implementarea îngrijirilor orientate spre recuperarea funcționalității prin recunoașterea valorii învățării experiențiale prin includerea experților de la egal la egal ca membri ai echipelor comunitare de sănătate mintală.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava