Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, astăzi, după întâlnirea cu reprezentanții companiei Bosch Rexroth că la Siret va fi înființată o Academie Bosch în care vor fi formați specialiști în cele mai noi tehnologii industriale. Gheorghe Flutur a spus că această academie va funcționa în Parcul Tehnologic de la Siret, la discuțiile cu reprezentanții companiei Bosch fiind prezenți și primarul acestui oraș, Adrian Popoiu și prorectorul Universității Ștefan cel Mare Suceava, Mihai Dimian. „Suntem parteneri în acest proiect a unui parc tehnologic și științific, unde astăzi am avut o întâlnire extrem de importantă cu o delegație a diviziei industriale a firmei Bosch Rexroth. În primul rând acest parc științific, o investiție de peste patru milioane de euro,  va fi finalizat undeva în luna octombrie a acestui an. Urmează ca acest parc să fie dotat și deja se fac achiziții cu aparatură pentru că aici o să fie instruiți oameni din domeniile industriale în special. Se va începe cu instruirea trainerilor, a formatorilor, după care aici la Siret vor veni oameni interesați să fie instruiți în noile tehnologii ”, a precizat Flutur. El a arătat că Bosch Rexroth se ocupă de zona industrială, în domeniul mecanic, electric, robotică, automatizări, întreaga industrie 4.0, urmând să existe și cursuri cu simulări pe calculator și aplicații în ateliere. „Este extrem de important că această divizie a firmei Bosch Rexroth a venit la Siret pentru că este un deschizător de drumuri pentru noi investitori atât în România, cât și în Suceava. Suntem aici în apropiere graniței cu Ucraina. Suntem într-o zona unde avem universitate, avem multă forță de muncă dornică să se afirme. Așteptăm în continuare investitori în județul Suceava și am făcut acest proiect tocmai pentru asta. Le mulțumesc celor de la Bosch Rexroth că au venit la Suceava și am avut discuții foarte aplicate cu ei. Poimâine vor semna contractul cu noi, cu Parcul Științific iar dumnealor vor presta niște servicii pentru instruirea oamenilor care vor să lucreze în aceste domenii industriale de ultimă oră. Bosch Rexroth are aceste tehnologii, lucrează deja în Ardeal, au investiții mari și îi așteptăm aici la Suceava să vină și cu mai multe investiții”, a declarat șeful administrației județene.

De asemenea, primarul din Siret, Adrian Popoiu, a spus că îl bucură faptul că cei de la Bosch Rexroth sunt în acest oraș pentru a deschide această academie. „Am să mă întorc puțin în trecut spate și am să spun de o strategie de dezvoltare a orașului Siret realizată în anul 2010. Strategie spunea clar de viziunea noastră pentru viitorii 10 ani. Iar în acea viziune spuneam de un parc industrial, spuneam acolo și de partea de cercetare și de inovare. Recunosc că la vremea respectivă nu ne gândeam la parc științific și tehnologic, dar iată că aceste lucruri propuse de noi undeva în anul 2010 se concretizează încet-încet astăzi”, a declarat Adrian Popoiu. El a amintit de demersurile făcute de primăria Siret în căutarea investitorilor în zona parcului industrial, în timpul cărora a avut foarte multe discuții cu firme mari. „Să nu uităm de vizitele noastre la Munchen, la Expo Real, an de an am fost acolo, de vizitele realizate la Camerele de Comerț Româno – Germană, Româno – Franceză, Româno – Engleză etc. Toată lumea ne-a felicitat, a spus că e frumos, vreți să mergeți înainte, dar că mai avem nevoie de ceva. Avem teren, utilități, dar ni s-a spus că avem nevoie de forță de muncă calificată. Și am înțeles foarte bine construind acest proiect Parc Științific și Tehnologic că avem nevoie de instruirea oamenilor în așa fel încât aceștia să lucreze ușor într-o unitate economică care folosește foarte mult digitalizarea și automatizarea. Poimâine vom semna acel contract de prestări servicii care înseamnă o platformă de inovare și transfer tehnologic, industrii 4.0. Și ce se va învăța aici în laboratoarele noastre același lucru se face și într-o unitate economică”, a explicat Adrian Popoiu.

Prezent la întâlnirea de astăzi, prorectorul Mihai Dimian a spus că Universitatea Suceava și Bosch Rexroth vor organiza Academia Bosch, care este rezultatul parteneriatului dintre universitate și firmă. „Această academie va aduce instruirea mai aproape de producție și va aduce oamenii din producție mai aproape de instruirea continuă de care au nevoie. Însă o zonă importantă a parcului este dedicată transferului tehnologic, dezvoltării de noi tehnologii. Și chiar astăzi am primit de la Ministerul Cercetării autorizarea pentru centrul de transfer tehnologic ce va funcționa în acest parc”, a arătat Mihai Dimian.

La Siret se va deschide Academia Bosch în care se vor forma specialiști în cele mai noi tehnologii industriale. Flutur: „Această companie este un deschizător de drumuri pentru noi investitori”, 1.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava