Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectura Suceava a anunțat că la Spitalul Județean Suceava va fi montat un dispozitiv care va asegura oxigenul necesar pacienților. La solicitarea prefectului Alexandru Moldovan, la Palatul Administrativ din Suceava a avut loc, astăzi, o ședință operativă la care au participat secretarul de stat şi  coordonatorul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, generalul Ionel Oprea, subsecretarul de stat Ovidiu Șandor, Manuela Trifan director interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava, doctorul Irina Franciuc – Asociația medicilor de familie din județul Suceava, doctorul Gabriel Gospodaru – Colegiul medicilor stomatologici, Tomșa Ovidiu – președintele Sindicatului Sanitas Suceava, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, directorul organizației Crucea Roșie România – Filiala Suceava, Cornel Dediu și dr. Liviu Trifina, reprezentant al Asociației O.N.G.-urilor.

La şedinţă a fos tinvitat şi doctorul Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor Suceava, care însă nu a putut onora invitația.

În cadrul ședinței secretarul de stat Ionel Oprea, coordonator al Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, a făcut o prezentare a situației existente în unitatea medicală, cu accent pe asigurarea resursei umane, absolut necesară în oricare din proiecțiile celor trei etape cuprinse în planul de operaționalizare graduală a spitalului județean pentru atingerea capacității de răspuns maximal. „ Un punct vulnerabil identificat anterior, care consta în asigurarea concentrației de oxigen la spitalul județean a fost rezolvat, urmând a fi amplasat un stocator cu o capacitate de 10.000 litri oxigen lichid, cu asigurarea circuitelor necesare.

În ceea ce privește restabilirea funcționalității normale a spitalului, și optimizării nivelului de răspuns în condițiile actuale,  cu referire directă la asigurarea logisticii medicale, azi vorbim de un număr de 37 de ventilatoare existente la spital”, a declarat prefectul Alexandru Moldovan. El a adăugat că mai mult, capacitatea de testare a crescut, prin intermediul celor trei aparate PCR și a celui de analiză rapidă donat de către Crucea Roșie România, astfel încât vorbim de un număr de 300 de teste de analiză zilnic ce pot fi asigurate de laboratorul spitalului județean. Moldovan a mai arătat că Direcția de Sănătate Publică Suceava colaborează cu Institutul Balș și laboratorul Sinevo București, care asigură rezultatele la un interval de 24-48 ore de la primirea testelor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava