MOPAN Suceava

La Spitalul Municipal Fălticeni va fi înființată o linie de gardă în specialitatea ATI care va intra în funcțiune de la 1 martie. Anunțul a fost făcut de primarul Gheorghe Cătălin Coman care a declarat că acest eveniment reprezintă o premieră după Revoluție. El a subliniat că înființarea liniei de gardă va fi  aprobată în ședința Consiliului Local de săptămâna proiectul de hotărâre fiind inițiat de primar în baza documentației specifice întocmită de către Spitalul unicipal Fălticeni. Linia de gardă va funcționa deocamdată la spitalul vechi urmând să fie mutată la noul spital odată cu punerea lui în funcțiune.

”Este un pas mare în îmbunătățirea serviciilor medicale”

”Ne pregătim intens pentru deschiderea noului spital din Fălticeni. Pe lângă partea de construcții, de dotări și echipamente suntem foarte atenți în gestionarea cu eficientă a resursei umane. Prin urmare la Fălticeni în premieră va fi înființată și va funcționa prima linie de gardă cu specialitatea ATI. Este un lucru extrem de important, este un pas mare în îmbunătățirea serviciilor medicale în condițiile în care spitalul municipal Fălticeni deservește un număr de aproximativ 136.000 de persoane din municipiul Fălticeni și cele 18 localități arondate. Este un pas mare pentru că e o premieră care trebuie semnalată o linie de gardă pe ATI care va permite derularea intervențiilor chirurgicale 24 din 24 de ore, 7 zile din 7”, a spus Coman.

”Sunt foarte puține orașele și municipiile de dimensiunea Fălticeniului la nivel național care se pot mândri cu o linie de gardă cu un ATI”

El a arătat că în prezent la Spitalul Municipal Fălticeni își desfășoară activitatea 4 medici de specialitate ATI, doi medici primari și doi medici specialiști. ”În clădirea spitalului nou sunt prevăzute 6 săli de operații în care își vor desfășura activitatea 13 medici de specialitate chirurgicală, respectiv chirurgie generală, ortopedie- traumatologie, urololgie, ORL, obstetrică- ginecologie. Toți acești 4 medici de la ATI precum și cei 13 medici de specialitate chirurgicală vor putea utiliza la maxim și eficient dotările și echipamentele medicale din noul spital Fălticeni. O veste importantă pentru cei care au nevoie de aceste servicii medicale pentru că vom putea asigura permanență la Fălticeni. Sunt foarte puține orașele și municipiile de dimensiunea Fălticeniului la nivel național care se pot mândri cu o linie de gardă cu un ATI”, a arătat primarul.  

Coman a amintit că în primul său mandat de primar la Spitalul din Fălticeni era un singur medic de specialitate ATI iar acum sunt 4 și asta ”datorită și politicii extrem de agresive în sensul bun al cuvântului și eficiente pe care managerul spitalului a făcut-o pentru atragerea medicilor la Fălticeni”. ”Orice fel de intervenție chirurgicală necesită prezența unui medic anestezist. Dacă acel medic anestezist nu era la Fălticeni pentru că nu putea să lucreze nonstop orice fel de intervenție chirurgicală era fie amânată, fie bolnavii erau transportați la alte unități medicale cu riscurile corespunzătoare. Acum suntem în situația în care la orice oră din zi și din noapte putem asigura intervenții chirurgicale cu medicul de specialitate chirurgicală asistat de medicul anestezist cu această linie de gardă”, a explicat Gheorghe Cătălin Coman.  El a mai spus că odată cu deschiderea noului spital municipal se vor face demersurile necesare pentru a angaja și alți medici chirurgi acolo unde spitalul este deficitar tocmai pentru asigura serviciile medicale de calitate non stop.  ”Sunt foarte multe probleme, foarte multe accidente rutiere, accidente de altă natură care vin la 1, la 2 noaptea iar acum nu putem decât să acordăm doar primul ajutor și să trimitem pacienții mai departe la alte spitale. Cu această linie de gardă putem interveni repede și util, putem salva foarte multe vieți omenești. Putem interveni prompt indiferent de oră”, a conchis primarul de Fălticeni.  

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava