Concert pascal
MOPAN Suceava

La Suceava a avut loc, sâmbătă, cel mai mare miting organizat la nivel naţional pentru susţinerea familiei Bodnariu. Este vorba despre familia ai cărei copii au fost preluaţi de Barnevernet, Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia. Mitingul de la Suceava a fost unul impresionat, nu mai puţin de 5.000 de persoane adunându-se în faţa Palatului Administrativ în semn de solidaritate faţă de familia Bodnariu.

Printre cei care au fost prezenţi sâmbătă în centrul Sucevei s-a numărat şi unchiul celor doi părinţi ai căror copii au fost preluaţi de autorităţile din Norvegia, acesta fiind originar din comuna Iaslovăţ. Printre cei care s-au alăturat protestului s-a numărat şi redactorul şef al cotidianului Monitorul de Suceava, acesta fiind cel a citit „o scrisoare pentru norvegieni” în faţa celor 5.000 de persoane venite la miting atât din judeţul Suceava, dar şi din Neamţ, Iaşi sau Botoşani. Alături de aceştia au mai fost prezenţi şi senatorii Ovidiu Donţu şi Steliana Miron, aceasta venind împreună cu fiica sa.


Toți cei veniţi la miting au protestat paşnic, având cu ei pancarte pe care se puteau citi mesaje, majoritatea lor în limba engleză, precum „Copiii aparţin familiei!”, „susţinem familia Bodnariu”, „Norvegia, opreşte răpirea copiilor”, sau „Norvegia, returnează copiii familiei Bodnariu!”. Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat şi mai mulţi pastori din comunitatea evanghelică din judeţul Suceava.


În timpul mitingului, organizatorii acestuia i-au înmânat prefectului judeţului Suceava, Constantin Harsim, un document care conţinea mai multe solicitări prin care s-ar putea rezolva problema familiei Bodnariu, document care urmează să fie transmis Guvernului României.

foto: Sorin Spoială

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava