MOPAN Suceava

Prima ediție a Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu” a debutat, astăzi, la Suceava. Ceremonia de deschidere a festivalului a avut loc la Teatrul Municipal Matei Vișniec, în prezența organizatorilor, a membrilor juriului și a participanților în concursului care vor avea lor în următoarele zile. În deschidere, președintele juriului pentru competiția cvartet, Gabriel Croitor, profesor al Universității Națională de Muzică din București, a ținut să precizeze că îl „bucură enorm” că la Suceava are loc un astfel de eveniment. „Ne dorim cu toții ca acest concurs să devină un reper pe harta mondială culturală”, a spus Gabriel Croitor.

Invitat să ia cuvântul, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a subliniat faptul că în cadrul acestui festival, în următoarele zile la Suceava se vor întâmpla lucruri unice. „Acest festival aduce împreună mari personalități ale culturii românești și multă emoție. Plus că vine în continuarea altor evenimente culturale de renume care s-au întâmplat aici, Lira de Aur și Festivalul Zilele Teatrului Matei Vișniec. Este o perioadă în care Suceava freamătă, viața culturală este în prim-plan. Sper ca ediția de anul viitor, ceea ce va confirma acest festival, să se desfășoare în perioadă de pace la granițe”, a spus Niculai Barbă. El a precizat că valoarea unui festival este dată de valoarea membrilor juriului, de cea a premiilor și de calitatea concurenților. „Stăm bine la toate aceste capitolele”, a dat asigurări Niculai Barbă. Vicepreședintele CJ Suceava a ținut să precizeze că la concursul de compoziții au fost înscrise lucrări din România, din străinătate și chiar de pe un alt continent.

Niculai Barbă a precizat că această primă ediție a Festivalului Internațional Ciprian Porumbescu va rămâne în istorie. „Îi invit pe toți sucevenii, dar și pe cei care se află în trecere prin Suceava să nu rateze acest festival”, a mai spus Niculai Barbă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava