MOPAN Suceava

La Suceava nu mai există listă de așteptare pentru pacienții cu afecțiuni oncologice. Acesta este unul dintre programele care funcţionează cel mai bine în România, situaţia de la Suceava fiind similară celei din toate celelalte judeţe. De altfel, preşedintele CNAS a subliniat că acordă o atenţie deosebită bolnavilor de cancer, având în vedere lupta contracronometru, şi în acest fel a reuşit să facă programul oncologic să funcţioneze normal. „Programul oncologic funcţionează normal, nu ca în alte state. Nu mai avem dosare pe lista de aşteptare. Sunt doar dosarele de luna aceasta, peste 200. În comisia trecută au fost peste 2.500 de dosare, cam 50 la sută fiind pentru continuare tratamentului, iar celelalte, pentru iniţierea tratamentului”, a declarat Vasile Ciurchea. El a precizat că au existat şi dosare respinse, dar o astfel de decizie a fost luată doar în cazurile în care acestea nu erau corect întocmite.
Potrivit CAS Suceava, la nivelul judeţului nostru, în cursul anului 2014, un număr de 63 pacienţi cu afecţiuni oncologice au beneficiat de tratament cu medicamente aprobate de comisiile de experţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.”Pentru ca pacienţii să beneficieze de aceste tratamente aprobate de comisiile CNAS, dosarele medicale depuse la CAS Suceava se transmit lunar, la CNAS, în primele 10 zile ale fiecărei luni. Comisiile de specialitate ale CNAS le analizează, iar pentru dosarele complete şi care corespund criteriilor de includere se aprobă iniţierea sau continuarea tratamentului. În momentul în care deciziile de aprobare se transmit pe fax instituţiei noastre, le comunicăm medicilor specialişti oncologi şi hematologi care au în evidenţă pacienţii, în vederea prescrierii tratamentului”, a declarat Anda Sălăgean, purtătorul de cuvînt al CAS Suceava. Acum sunt în evidenţă un număr de 39 de beneficiari ai tratamentului cu molecule aprobat de comisiile de experţi ai CNAS, după cum a mai precizat Sălăgean.
Preşedintele CNAS a vorbit şi despre efortul bugetar, arătând că din rectificarea bugetară trecută cei mai mulţi bani au fost alocaţi programului oncologic.
„Încercăm să punem ordine în toate programele. Trebuie să corelăm bugetul ce ceea ce ne dorim. Programul oncologic a fost îmbunătăţit şi mi-aş dori să existe o campanie de prevenţie în toate domeniile. Şi prevenţia consumă bani, dar ei se scad din costuri”, a explicat Vasile Ciurchea, care a mai precizat că programul naţional oncologic are 108.000 pacienţi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava