MOPAN Suceava

Vineri, 7 decembrie 2012, ora 13, la Sala de Artă ”Elena Greculesi” de la Biblioteca Bucovinei ”I. G. Sbiera” Suceava, va fi lansat volumul ”Marele Joc”, semnat de Constantin Severin. Cartea va fi prezentată de istoricul Gabriel Cărăbuş, directorul Bibliotecii Bucovinei şi de scriitorul Aurel Ştefanachi, directorul editurii Tipo Moldova din Iaşi.

Va asteptam si…, in masura in care se poate, va multumim anticipat pentru mediatizarea acestei actiuni.

„Marele Joc” este o selecţie de eseuri de artă, literatură, filozofie şi istorie contemporană, multe dintre ele fiind scrise iniţial în limba engleză şi publicate în reviste literare, de artă şi de filozofie din străinătate.
Volumul a apărut în seria „OPERA OMNIA – Publicistică şi eseu contemporan” a editurii Tipo Moldova din Iaşi, într-o ediţie de lux, de peste 260 de pagini, cu o scurtă prezentare semnată de cunoscutul scriitor american Madison Morrison.
Madison Morrison pentru ‘’Marele Joc’’:

„În expresia sa literară şi vizuală, dar mai ales în teoriile sale inspirate despre condiţia prezentului, Constantin Severin este un novator. Conceptul său de „post-literatură” îl arată ca pe unul dintre cei mai originali gânditori contemporani din domeniul creaţiei artistice şi a transformării de sine, care se produce la ora actuală.

Oricine ar avea ceva important de pierdut dacă nu ar cunoaşte ceea ce Severin (situat dintre toate locurile posibile, la Suceava, în România) pune la cale. Nu trebuie decât să-i citiţi articolul publicat de Saatchi Gallery, apoi să cautaţi pe net picturile sale simbolice şi reductive, care sunt în curs de a inventa un nou vocabular post-modern, prin coabitarea dintre tradiţia modernă şi cea arhaică. În timp ce Europa de Vest decade, din punct de vedere estetic, moral, politic, ceva important se întâmplă în Europa de Est, iar Severin face parte din acest proces.”

(Madison MORRISON, SUA)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava