Concert pascal
MOPAN Suceava

Liberalii și-au lansat candidatul la funcția de primar al municipiului Fălticeni, Vasile Liviu Mihăilă, sâmbătă, 12 martie, în cadrul unui eveniment de mare ținută și încărcătură emoțională desfășurat în sala de conferințe a restaurantului Dumbrava.

Evenimentul al cărui maestru de ceremonii a fost ex-primarul de Fălticeni, Vasile Tofan, a adunat aproximativ 300 de persoane, membri și simpatizanți PNL, care au asistat la discursurile liderilor partidului menite să-i mobilizeze în vederea câștigării alegerilor locale. Nu au lipsit însă glumele bune și muzica de calitate adusă pe scenă de folkistul Puiu Crețu.

Mihăilă: ”Nu venim să ne răzbunăm. Nu venim decât să facem ordine acolo unde e dezordine și să înlocuim urâtul cu frumosul”

Având ca simbol electoral floarea albastră de nu mă uita, candidatul liberalilor, Vasile Liviu Mihăilă, cel care a lăsat pentru o perioadă preoția pentru a se angaja în bătălia electorală, a făcut apel la curaj și la iubirea față de Fălticeni. ”Dumnezeu vede în inima fiecăruia. Dumnezeu să se uite în inima mea și dacă vede că iubesc orașul Fălticeni să ajung eu primar iar dacă ceilalți candidați iubesc mai mult Fălticeniul să ajungă ei primari. Dar eu știu cât de mult iubesc Fălticeniul. Gata, acum începe revoluția iubirii noastre față de Fălticeni”, a spus Mihăilă.

El a declarat că decizia de a renunța pentru o vreme la preoție a fost una extrem de grea și i-a mulțumit soției sale pentru că l-a înțeles.

”O noapte întreagă m-am gândit dacă e bine ce fac sau nu dar dacă iubești orașul faci totul te sacrifici pentru oraș”, a subliniat Liviu Mihăilă, cel care în ultimii ani s-a implicat în diverse acțiuni culturale prin organizarea de festivaluri de teatru, muzică și proiecții de filme, aducând la Fălticeni nume mari ale scenei românești.

El a precizat că a decis să candideze pentru că a văzut mulți oameni deznădăjduiți, speriați și batjocoriți. ”Un proverb grecesc spune așa ”eu mă tem de Dumnezeu și de oamenii care nu se tem de Dumnezeu” pentru că aceia sunt oameni foarte periculoși. Acum mă aflu în postura de candidat pentru că am văzut niște oameni care nu se tem de Dumnezeu și nu au nicio frică, nicio jenă. Am întâlnit oameni deznădăjduiți, oameni care au pierdut soți și soții, care au fost dați afară din serviciu pentru că nu au cântat cum trebuie, nu s-au închinat. Am intrat în PNL pentru că știu că această echipă a liberalilor nu va face ce au făcut ceilalți”, a spus candidatul liberal.

El a arătat că în calitate de primar va încerca să revigoreze orașul din punct de vedere economic urmărind să creeze noi locuri de muncă. ”Sunt multe lucruri în suferință în Fălticeni. În primul rând lipsa locurilor de muncă este o mare problemă. Am mers din casă în casă și am văzut că la o scară de bloc cu 12 apartamente mai mult de jumătate sunt nelocuite pentru că oamenii sunt plecați la muncă în străinătate. Trebuie să atragem tinerii înapoi. Am vorbit cu tineri care au câștigat din greu bani în străinătate și vor să se întoarcă să investească aici. Trebuie să ne gândim la partea culturală dar nu trebuie omisă nici latura economică. Trebuie să oferim facilități fiscale nu așa cum s-a întâmplat anul acesta să crească taxele și impozitele locale peste limita suportabilității numai ca cineva să-și facă campanie electorală cu banii publici”, a spus Mihăilă. El a adăugat că nu-și va ataca adversarii însă va spune lucrurilor pe nume atunci când va fi nevoie.

Liviu Mihăilă a amintit că orașele din județul Suceava care sunt prospere sunt conduse de primari liberali ceea ce în opinia sa nu este o întâmplare. ”Fălticeniul a înflorit într-o perioadă liberală. Din păcate e întuneric acum și roșu dar floarea de nu mă uita cea mai gingașă floare va învinge și va trece și peste spini și peste trandafiri”, a punctat Mihăilă. El a mai spus că ”nu venim să ne răzbunăm. Nu venim decât să facem ordine acolo unde e dezordine și să înlocuim urâtul cu frumosul”.

Mesaj de susținere de la Draga Olteanu Matei

Vasile Liviu Mihăilă a fost susținut din sală de cunoscutul actor Ovidiu Cuncea însă a primit mesaje de susținere și de la marea actriță Draga Olteanu Matei care nu s-a putut deplasa sâmbătă la Fălticeni. Alături de candidatul liberalilor la Primăria Fălticeni s-au aflat liderul organizației județene a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, candidat la șefia Consiliului Județean, senatoarea Vasilica Steliana Miron, deputații Ioan Bălan și Sanda Maria Ardeleanu, primarul Sucevei Ion Lungu și fostul senator Orest Onofrei.

Ardeleanu i-a dăruit lui Mihăilă cartea lui Nicolae Iorga ”Femeile în viața neamului românesc” cu rugămintea ca pe lista de candidați pentru Consiliul Local să se regăsească cât mai multe femei. Bălan l-a sfătuit să ducă o campanie pozitivă prezentând programul electoral și viziunea sa pentru dezvoltarea Fălticeniului iar Lungu a admirat actul de curaj și responsabilitate al lui Mihăilă prin decizia sa de a renunța temporar la preoție pentru a candida la primărie.

Gheorghe Flutur a vorbit despre ”jertfa” pe care o face Liviu Mihăilă prin candidatura sa dar și despre iubirea ”care ne lisește atât de mult tuturor”. ”Prea mult venin, prea multă încordare de aceea nu putem construi”, a spus Flutur.

El speră ca zona Fălticeni să scape de ”teroarea” la care este supusă în prezent și să iasă din zona sărăciei. ”Teroarea, presiunea, frica se regăsesc în zona asta a Fălticeniului. Marcajul om la om care se practică aici, agenți economici controlați abuziv de instituțiile statului. PSD a avut aici mulți ani conducerea și din păcare Fălticeni a ajuns un pol al sărăciei. Avem nevoie de dezvoltare, de soluții, de alternative pentru tineri”, a spus Flutur.

De ce un preot pentru Primăria Fălticeni? Răspunsul l-a dat maestrul de ceremonii Vasile Tofan. ”Păi de ce nu. În toate momentele grele prin care a trecut țara asta, comunitățile mai mari sau mai mici fețele bisericești s-au implicat și au avut un rol aparte. De ce un preot?

Pentru că am vrut a înlocui tipologia șmecherașului în politichia românească cu ipostaza omului dăruit a face ceva pentru cei din jur. Și cine altcineva era mai nimerit decât cineva învățat să slujească și pentru Dumnezeu și pentru enoriași”, a conchis Tofan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava