Concert pascal
MOPAN Suceava

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului a organizat marți, 9 octombrie a.c., la Camera de Comerț și Industrie a României, Simpozionul pentru dezvoltare durabilă în industria textilă, un eveniment organizat în premieră.

Prin organizarea acestui eveniment, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și-a propus să atragă atenția asupra reutilizării și reciclării deșeurilor din industria textilă și, totodată, să transmită un mesaj public de conștientizare a importanței economiei circulare, aplicată în industria textilă din România.

“Cred că este pentru prima dată când supunem atenției publice probleme precum reducerea la zero a risipei de materiale sau folosirea intensivă a materialelor textile reciclabile în industria de profil. Mesajul nostru către industria textilă din România este: pentru un viitor sustenabil, aplicați obiectivele de dezvoltare durabilă!”, a subliniat László Borbély.

Alte teme abordate în cadrul evenimentului au vizat cercetarea în industria textilă și noile tehnologii aplicate în industrie, cu scopul de a reduce risipa de materiale și de a crește gradul de reciclare a materialelor folosite.

De asemenea, în cadrul simpozionului a fost prezentată și o expoziție de articole textile și design interior, care au fost realizate cu deşeuri rezultate din industria textilă de către companii partenere românești. Participanții la eveniment au putut asista și la o paradă a modei, în care au fost prezentate, de copii și adulți, 27 de ținute realizate de asociațiile partenere din material reciclate.

La eveniment a participat și reprezentantul Ambasadei Olandei la București, Arthur den Hartog, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile și Pielărie, Carmen Ghițuleasa, precum și alți specialiști în domeniu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava