MOPAN Suceava

Miercuri, 16 februarie 2022, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava continuă seria activităţilor derulate în cadrul proiectului  “Les après-midi francophones – la Francophonie dans la communauté”, cu un club de lectură organizat de doamna profesoară Silvia Forij de la Școala gimnazială nr. 3, Suceava, pe baza cărții “Pe acoperișurile Parisului” de Catherine Rundell.

În contextul sărbătoririi Zilei Naționale a Lecturii pe data de 15 februarie, dna profesoară Silvia Forij vine cu o lecție de lectură atipică, în care elevii joacă rolul unor detectivi literari, ce descoperă arta construirii personajelor, identifică mesajele ascunse ale textului și participă la o dezbatere axată pe situații-problemă. Elevii clasei a VIa C vor străbate astfel străzile Parisului, urmărindu-și eroii preferați în numeroasele lor aventuri și vor afla împreună cu personajele preferate importanța prieteniei, a speranței, bucuria de a trăi în armonie cu natura și de a aprecia muzica.

Activitatea își propune să încurajeze elevii să aprecieze cărțile și lectura, să descopere noi texte și autori, în afara celor recomandați de programa școlară, să își dezvolte imaginația și creativitatea și, nu în ultimul rând, să descopere un oraș care a făcut să viseze numeroase generații de cititori.

În fiecare miercuri, activitățile tematice ale Alianței Franceze pot fi urmărite pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava