Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Gheorghe Șoldan, a anunțat că prima sa propunere de lege pe care a inițiat-o alături de colegii săi din PSD, Bogdan-Gruia Ivan și Vasile-Daniel Suciu, pentru dublarea normei de hrană în spitalele din România, a fost adoptată miercuri de Camera Deputaților, ca for decizional și va fi trimisă la promulgare.

Gheorghe Șoldan a arătat că legea prevede un minim de 22 de lei/zi de spitalizare pentru hrana pacienților, această sumă urmând să fie actualizată anual cu rata inflației. „Cheltuielile aferente alocației de hrană în unitățile sanitare publice se asigură prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Sunt foarte bucuros că reușim, astăzi, să dăm o veste bună și speranță pacienților din România. O masă decentă pentru un bolnav înseamnă șanse mai bune de vindecare, dar mai ales înseamnă din partea autorităților respect, demnitate și asigurarea unui drept fundamental”, a spus deputatul social democrat. El a țintu să precizeze că este păcat că a durat un an întreg toată procedura legislativă. „USR, cu ministru la sănătate, a ignorat acest proiect, practic, a ignorat foamea din spitale. A trebuit să vină PSD la guvernare, să punem pe ordinea de zi proiectele care vizează în primul rând oamenii care depind de bună-voința statului. Mulțumesc colegilor din PSD și tuturor colegilor parlamentari care au votat această lege, cu gândul la oameni, și nu la competiții electorale”, a încheiat Șoldan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava