MOPAN Suceava

Legea inițiată de deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băișanu, prin care asistații sociali își pierd ajutoarele dacă refuză un loc de muncă a trecut de comisia de muncă din Camera Deputaților. Alexandru Băișanu a ținut să mulțumească tuturor membrilor Comisiei de Muncă pentru votul acordat, precizând că proiectul de lege urmează să ajungă în Camera Deputaților, care este camera decizională. „O noua victorie, astăzi, în Comisia de Munca a Camerei Deputaților, în ceea ce privește legea propusă de mine, potrivit căreia beneficiarii de ajutor social care refuză o dată un loc de muncă să nu mai primească acest beneficiu. Mulțumesc tuturor membrilor Comisiei de Munca pentru votul acordat. România care muncește merită respectată, iar astăzi am spus un nu hotărât lenei”, a spus Alexandru Băișanu.
Proiectul de lege prevede modificarea și completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările anterioare. În proiectul inițiat de deputatul ALDE, Alexandru Băișanu, se precizeacă, printre altele că refuzul de trei ori a unui loc de muncă oferit atrage încetarea dreptului la ajutorul social. De asemenea, persoanele care se dovedesc a munci fără formă legală își pierd dreptul la ajutorul social. În același timp, în proiect se prevede că pentru menținerea dreptului la ajutorul social, familiile și persoanele singure beneficiare, cu drepturi stabilite de cel puțin șase luni, au obligația să își achite taxele și impozitele față de bugetul local pentru bunurile care le dețin în proprietate.
„Am văzut bărbaţi care dacă dau un pumn în capul unui taur cade taurul jos. Şi am văzut că unii au frezoane sau frisoane sau că sunt bolnavi de diabet şi nu pot munci. Nu mai sunt de acord să încurajăm nemunca. România trebuie să fie o ţară care să-i sprijine pe cei care pot munci să se încadreze în câmpul muncii. De asemenea, nu poţi să primeşti bani de la stat şi tu să nu-ţi plăteşti taxele, aşa cum o fac toţi ceilalţi. Imaginaţi-vă că sunt oameni care nu muncesc absolut deloc şi primesc astfel de beneficii în detrimentul unor oameni care au muncit o viaţă întreagă şi acum primesc 500 – 600 de lei pensie”, a declarat Băișanu. Proiectul de lege inițiat de Alexandru Băișanu a fost votat deja în Senat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava