MOPAN Suceava

Concursul este prilejuit de aniversarea a 10 ani de activitate AVISSO și reunește în componența juriului personalități ale mediului de afaceri local și național: Dragoş Anastasiu, Preşedintele Grupului Eurolines România, Paul Butnariu, Preşedintele Camerei de Comerţ și Industrie Iaşi, Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iaşi, Mihaela Mariucă, Consultant în afaceri, Managing Partner AVISSO, Mirabela Miron, Președinte al Grupului AVISSO, Robert Șova, Preşedintele CECCAR, Adina Tapalagă, Director General SCC Services România.

Concursul „Lei de Business Tânăr” se adresează celor care vor să se lanseze în afaceri, au o idee cu potențial de dezvoltare dar nu dețin expertiza necesară redactării unui plan de afaceri care să genereze interes pentru investitori sau pentru a accesa o linie de finanțare. La finalul lunii octombrie, AVISSO va selecta doi autori de idei de business şi îi va ghida în a le concretiza într-un plan de afaceri. AVISSO le va oferi, ulterior, timp de un an, servicii de consultanţă în afaceri, financiar-contabile şi de promovare. Câştigătorii vor fi, totodată, sprijiniţi în a identifica surse de finanţare pentru business-urile lor.

„Cele mai bune două idei vor fi premiate pe data de 3 noiembrie 2016, în cadrul evenimentului de gală AVISSO 10 ANI, care va reuni reprezentanți ai comunității de afaceri, administrație publică, mediul cultural societate civilă și invitați speciali din țară”, declară Mirabela Miron. „Succesul și dezvoltarea AVISSO se datorează, în primul rând, sprijinului și încrederii oferite de partenerii și colaboratorii noștri, cărora vrem să le mulțumim și alături de care dorim să sărbătorim cei 10 ani în care am oferit servicii de consultanță pentru dezvoltarea mediului de afaceri ieșean”.

„Viitorul oraşului nostru este o responsabilitate comună pentru noi toți, administrație, antreprenoriat și alți actori economici relevanți. Poziţionarea oraşului nostru ca oraş atractiv pe harta naţională şi internaţională din punct de vedere economic, academic, cultural şi spiritual este scopul nostru principal. Atragerea investițiilor, consolidarea celor existente și crearea de locuri de muncă de calitate constituie pro­vo­cări autentice pentru comunitatea noastră,” a declarat Mihai Chirica, Primarul oraşului Iaşi, membru al juriului „Lei de Business Tânăr”.

Nume importante din mediul de afaceri dar și din administrația publică s-au alăturat campaniei „Lei de Business Tânăr” ca membri ai juriului:

  • Dragoş Anastasiu este Preşedintele Grupului Eurolines România, care reuneşte cea mai mare reţea de agenţii de turism din ţară şi unul dintre cei mai importanţi transportatori rutieri de persoane, și care reprezintă brandul TUI în România. În prezent este Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Romano-Germane, membru al Fundaţiei Romanian Business Leaders. Dragoş Anastasiu crede în curajul fiecărui antreprenor aflat la început de drum şi apreciază ideile de business raţionale, însoţite de o viziune pragmatică;
  • Robert Șova, Preşedintele Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, s-a remarcat în special prin iniţierea unor programe de formare profesională continuă, respectiv peste 25 de programe postuniversitare şi 6 programe autorizate ANC. A participat la proiectul European SPOCS (Simple Procedures Online for Cross- Border Services) finanţat prin programul CIP-ICT, care a stat la baza implementării la nivel naţional a Punctului de Contact Unic, prevăzut de Directiva europeană 2006/123/EC privind serviciile;
  • Mihai Chirica este Primarul ales al Municipiului Iaşi din iunie 2016;
  • Adina Tapalagă, Director General SCC Services România, s-a alăturat SCC în 2006, în urma unei experienţe de peste 16 ani în sectorul bancar. Sub conducerea sa, compania SCC Services România a ajuns la o cifră de peste 1000 de angajaţi în doar câţiva ani, devenind o componentă-cheie în strategia grupului şi unul dintre jucătorii majori pe piaţa locală de IT şi outsourcing;
  • Paul Butnariu este Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, din anul 2008, Preşedinte Executiv al Asociaţiei Constructorilor de Căi Ferate din România şi membru al Adunării Generale a Asociaţiei Companiilor de Construcţii din România;
  • Costel Istrate, Președinte al CECCAR, filiala Iași este profesor de contabilitate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Lector CECCAR pe probleme de contabilitate financiară;
  • Mihaela Măriucă are o experiență de peste 13 ani în domeniul consultanței pentru afaceri. Domeniile sale de expertiză cuprind: consultanța strategică pentru dezvoltarea companiilor și organizațiilor, consultanța în marketing și cercetarea de piață, consultanță în management financiar, managementul proiectelor cu finanțare nerambursabilă.

Cei care vor dori să se înscrie în competiţie sunt invitaţi să acceseze secţiunea „Lei de business tânăr“ de pe website-ul http://campanie.avisso.eu/ și să completeze formularul interactiv pus la dispoziţie.

Ideea de afaceri propusă trebuie să conțină o prezentare în detaliu a produselor şi serviciilor rezultate din afacere, cu evidenţierea elementelor de noutate pentru piaţa adresată, o prezentare concretă a clienţilor potenţiali şi piaţa căreia se adresează produsele, o prezentare a necesarului de spaţiu, echipamente şi personal, o prezentare privind trei resurse-cheie ale afacerii, precum şi o descriere a experienţei aplicantului în domeniul antreprenorial.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava