Concert pascal
MOPAN Suceava

La doar șapte luni de la intrarea în insolvență, sub administrarea judiciară a Casei de Insolvență Transilvania (CITR), Librăriile Alexandria încheie anul 2013 pe profit. Librăriile Alexandria, rețeaua de librării operată de Sedcomlibris, au încheiat anul 2013 cu un profit net de 148.000 lei, la o cifră de afaceri de aproximativ 16.000.000 lei. În iulie 2013, în momentul intrării în administrarea Casei de Insolvență Transilvania, compania înregistra pierderi curente de peste 150.000 de lei.

„Sedcomlibris SA este o afacere stabilă, cu tradiție. Motivele pentru care aceasta a ajuns în incapacitate de plată sunt contextuale și des întâlnite în retail: lipsa lichidităților și costurile mari de închiriere. În acest moment, procedura de insolvență se află în perioadă de observație, următorul pas fiind depunerea planului de reorganizare. Am implementat un model financiar, urmărim atent marjele, rentabilitatea fiecărui magazin și necesarul de capital de lucru. Semnalele bune înregistrate în a doua jumătate a anului trecut, precum și implicarea și profesionalismul managementului societății, ne fac să fim încrezători că aceasta are toate șansele să redevină unul dintre principalii jucători pe piața de profil din România”, a declarat Octavian Barbu, Business Development Manager al Casei de Insolvență Transilvania.

Redresarea financiară a Sedcomlibris SA a avut la bază deciziile de management, care au mizat pe trei categorii de produse achiziționate preponderent de către clienți în Librăriile Alexandria: carte (58%), papetărie (35%) și multimedia (4%).

Sedcomlibris are în prezent 180 de angajați. De la începerea procedurii de insolvență numărul acestora nu s-a diminuat. Compania a închis doar un magazin neprofitabil, negociind reducerea chiriilor în celelalte magazine, astfel încât acestea să redevină profitabile. Totodată, a deschis alte două în zone cu vad mai mare de clienți în Botoșani și Suceava.

Librăriile Alexandria este una dintre cele mai importante rețele de librării din țară, și a fost înființată în urmă cu 60 de ani. Compania deține în prezent 31 de magazine specializate în 10 județe din România: Suceava (punctul de plecare și centrul de management), Bacău, Iași, Focșani, Buzău, Vâlcea, Sibiu, Arad, Mureș și Hunedoara. Suprafața totală de vânzare a acestora este de peste 11.000 mp.

Despre Casa de Insolvență Transilvania

Casa de Insolvență Transilvania (CITR), liderul pieței de insolvență din  România, acționează ca liant între debitoare și ceilalți participanți în procedură. Cu o echipă de peste 110 de specialiști, 40 practicieni în insolvență și 12 echipe de lucru, Casa de Insolvență Transilvania a gestionat procedura insolvenței a peste 750 de societăți comerciale și este reprezentă la nivel național. Expertiza acoperă arii de activitate ca: agricultură, transport, industria farmaceutică, alimentară, a lemnului, a încălțămintei, producții ceramice, panificație, activități comerciale, extracţia și prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava