Concert pascal
MOPAN Suceava

Firmele de transport rutier interjudețean care tranzitează Suceava și care au licențe eliberate de Consiliul Județean vor face obiectul unor verificări după ce consilierul județean PSD, Dan Ioan Cușnir, a sesizat în cadrul ședinței deliberativului județean de miercuri că aceștia piratează transportul local din municipiul reședință de județ.

Verificările vor fi făcute de o comisie din care vor face parte reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Autorității Rutiere Române, Primăriei Suceava și ai societății de Transport Public Local. Comisia care va fi coordonată de membrii Comisiei de buget finanțe din cadrul deliberativului județean va inventaria toate traseele aprobate de-a lungul timpului și va prezenta raportul în termen de două săptămâni.

Consilierul Dan Ioan Cușnir a sesizat faptul că multe trasee nu se justifică și ar trebui anulate pentru că de fapt operatorii respectivi fac transport ilegal de persoane în municipiul Suceava. ”Spre exemplu traseul 31 Sf. Ilie-Mitocu Dragomirnei este operat de către nouă mașini care traversează tot orașul și opresc în toate stațiile dar și între stații. Vă între câți locuitori din Sf. Ilie au serviciu în Mitoc și câți copii din Mitoc fac  școala în Sf.Ilie? Pe acest traseu cea mai mare parte a maxi taxiurilor nu fac acest traseu ci întorc la ieșirea din oraș. Pe traseul 14 Trei Movile sunt șapte mașini care operează. Ciudat este că în Trei Movile sunt cinci sau șase case. Șapte mașini deservesc cinci sau șase case în Trei Movile. Din punctul meu de vedere este clar încă un traseu care piratează transportul public local. Pe traseul 11 Moara-Mereni operează11 mașini din care un două merg efectiv la Mereni restul fac transport ilegal în Suceava”, a exemplificat Cușnir.

El a arătat că potrivit calculelor sale peste 400.000 de lei ajung în buzunarele unor operatori privați sau a șoferilor pentru că spune el ”nimeni nu știe câți din acești bani se fiscalizează”. Asta în timp ce TPL societatea Primăriei municipiului Suceava contabilizează pierderi. Cușnir a mai precizat că municipiul Suceava este tranzitat la ora actuală de 50 de maxi taxi în timp ce TPL operează cu 25 de autobuze.

Flutur: ”Dacă vom scoperi ceva trebuie să retragem licențele”

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a subliniat la rându-i că aceste verificări sunt necesare arătând că dacă se vor descoperi ilegalități vor fi luate măsuri drastice. ”Sunt absolut de acord să facem verificări. Dacă sunt astfel de chestiuni legate de piraterie, de concurență neloială, de fugă de fiscalitate, trebuie să luăm măsuri. Cer ca aceste verificări să se facă prin comisia de buget finanțe. În două săptămâni comisia trebuie să prezinte un raport să vedem ce facem. Dacă vom descoperi ceva trebuie să retragem licențele. Trebuie să luptăm împotriva evaziunii și a pirateriei să-i sancționăm pe cei care nu respectă legea”, a declarat Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava