Concert pascal
MOPAN Suceava

Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei a găzduit, săptămâna trecută, un proiect prin care 18 elevi și doi profesori din Republica Moldova au participat la un schimb de experiență cu colegii lor dorneni. Directorul Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei, Paul Bereholschi, a explicat că schimbul de experiență a avut loc în cadrul proiectului internațional „Dacia Pitorească”, realizat la inițiativa Centrului Cultural European „Dacia” din Republica Moldova. Principalul partener în cadrul acestui proiect a fost Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei.

În cadrul proiectului, cei 18 elevi și profesorii de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Anenii Noi și Liceul Teoretic “Ion Suruceanu” din Suruceni, Republica Moldova au fost găzduiți de familiile unor elevi ai Liceului Ion Luca. Paul Bereholschi a explicat că pe perioada șederii în municipiul Vatra Dornei, oaspeții din Republica Moldova au participat la vizite de documentare la Muzeul Etnografic, Muzeul de Științe Naturale, la Catedrala „Sfânta Treime”, dar și vizite în pasul Tihuța și la Castelul Dracula. În același timp, elevii și profesorii din Republica Moldova au participat și ore de limba română și istorie, alături de elevii de la Liceul Teoretic „Ion Luca”.

Paul Bereholschi a precizat că acest schimb de experiență este prima din acțiunile pe care liceul pe care îl conduce le va organiza cu prilejul Centenarului Marii Uniri. El a arătat că în primăvara viitoare, elevi și profesori ai Liceului Teoretic „Ion Luca”  vor participa la un schimb de experiență la cele două licee din Republica Moldova.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava