MOPAN Suceava

Primăria municipiului Suceava demarează procedurile pentru realizarea zonei de agrement Tătăraşi. Primarul Ion Lungu a anunţat miercuri că licitaţia va avea loc pe data de 20 aprilie subliniind că zona agrement ar urma să fie amenajate cafenele, terase, o fântână arteziană, un minidebarcader, un cabinet medical, terenuri de fotbal şi de tenis, o zonă de închiriere hidrobiciclete, un pavilion pentru fanfară, locuri de joacă pentru copii şi un teren de minigolf. « Este un proiect frumos şi sper să-l punem cât mai repede în aplicare. Se lucrează la amenajarea celor două iazuri de acolo. Amenajarea iazurilor nu e prinsă în proiectul de investiţii ci o facem prin efort propriu al Primăriei  cu Direcţia Domeniului Public», a spus Lungu.

Primarul a ţinut să explice de ce Botoşaniul a luat faţa Sucevei cu privire la amenajarea unei zone de agrement.  «Am văzut mai multe poziţii legate de această zonă de agrement de la Botoşani. Foarte bine că se face dar ea se face pe fonduri europene cu care Primăria Suceava a consolidat Cetatea de Scaun. Cred că am procedat bine că am salvat Cetatea. Dacă noi nu făceam Cetatea pe lângă faptul că nu era modernizată exista riscul de a se nărui practic partea de nord est a Cetăţii. Acum a venit vremea să facem şi zona de agrement », a spus primarul. Ion Lungu a amintit că proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun prevedea iniţial şi realizarea unei zone de agrement în jurul Cetăţii cu minicascade, sistem de iluminat modern, bănci noi, însă acest lucru nu s-a putut realiza din cauză că nu s-a reuşit transferul parcului Şipote de la Romsilva în administrarea municipalităţii.

Lungu a spus că a făcut demersuri la patru prim miniştri pentru transferul parcului dar fără succes. El speră totuşi că va reuşi să obţină parcul Şipote în viitorul apropiat pentru a face o zonă mare de agrement în municipiul Suceava. Mai trebuie spus că banii pentru realizarea zonei de agrement Tătăraşi provin dintr-un credit de 10 milioane de lei pe care municipalitatea l-a angajat în urmă cu un an de zile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava