MOPAN Suceava

Aproximativ 800 de liberali au participat duminică la un miting electoral la care au fost prezenţi liderul PNL Crin Antonescu, coordonatorul campaniei liberalilor pentru alegerile europarlamentare, Marian Petrache, precum şi candidatul PNL din zona Moldovei pentru Parlamentul European, Mihai Ţurcanu.

În debutul discuţiilor, Marian Petrache a ţinut să precizeze că are aşteptări mai din partea liberalilor suceveni, asta în condiţiile în care până în momentul de faţă rezultatele obţinute de PNL în judeţul Suceava au fost sub aşteptări. Marian Petrache a arătat că PNL are în judeţul Suceava doar peste 550.000 de alegători, însă a obţinut doar 13 primari. „Suceava este un judeţ în care trebuie să recunoaștem că nu prea am performat. Dar în acelaşi timp, Suceava este un judeţ care va conta foarte mult în economia PNL”, a spus Petrache. El a spus că va reveni la Suceava pentru ca împreună cu toţi cei implicaţi în campanie să realizeze strategia pentru ziua votului.

Marian Petrache le-a transmis liberalilor suceveni că rezultatul pe care PNL îl va obţine la aceste alegeri europarlamentare este extrem de important, în special pentru viitoarele alegeri prezidenţiale. Petrache a arătat că PNL ţinteşte la un scor de 25% din voturi, sau minim 20%, la alegerile pentru Parlamentul European.

În replică la afirmaţiile lui Maria Petrache cu privire la rezultatele slabe obţinute de liberalii suceveni, liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a spus că acest lucru nu este adevărat. Băişanu le-a transmis liderilor centrali că judeţul Suceava a fost consdus de Gheorghe Flutur, un lider naţional al PDL, acesta fiind învins în alegerile locale din 2012. Alexandru Băişanu a subliniat că doar modul în care s-a negociat cu PSD a făcut ca PNL să nu aibă în momentul de faţă preşedinţia Consiliuli Judeţean Suceava. Liderul PNL Sucaeva i-a transmis că PNL are 13 primari suceveni, însă înainte de alegerile locale din 2012 avea doar cinci. Mai mult, el a spus că PNL are 300 de consilieri locali, în condiţiile în care în mandatul trecut a avut doar 100. „Vă urăm să plecaţi în linişte, calm, aşezat, că la Suceava lucrurile se vor desfăşura corect”, le-a transmis Alexandru Băişanu liderilor naţionali ai PNL.

La rândul său, preşedintele PNL Crin Antonescu a avut un discurs în care a acuzat lipsa dezbaterilor pe teme europene, însă în schimb subiectele puse în discuţie sunt despre salturi cu paraşuta sau ameninţări cu puşcăria. Crin Antonescu a făcut referire şi la actualul preşedinte al României, Traian Băsescu, precizând că modul în care acesta s-a comportat în ultima perioadă demonstrează faptul că şeful statului nu mai trebuie să fie luat în serios. Liderul PNL a arătat că este de neimaginat ca preşedintele României să se îmbrace în tricoul unui partid politic „să să facă tumbe pe plajă”.

Atacurile lui Crin Antonescu au fost îndreptate şi către liderii PSD, subliniind faptul că premierul Victor Ponta confundă bugetul statului cu bugetul de partid al PSD. Antonescu a mai spus că Victor Ponta minte atunci când afirmă că el sau PNL ar avea o înţelegere cu Traian Băsescu. „Este cea mai neruşinată minciună, a spus Antonescu.

El le-a spus liberalilor suceveni că dacă va ajunge preşedinte al României şi dacă PNL va avea majoritate, Victor Ponta nu va mai fi preşedinte al României. Crin Antonescu a subliniat că numele viitorului premier al României este uşor de ţinut minte deoarece este nemţesc, Klaus Werner Iohannis.

Liderii naţionali ai PNL au aşteptări mari din partea liberalilor suceveni, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava