MOPAN Suceava

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a criticat intenția actualului Guvern de a îngheța salariul minim, precum și proiecția față de Legea Salarizării unitare la nivel de principii, conform căreia salariul minim ar trebui să ajungă abia în 2022 la 1625 de lei
Alexandru Băișanu a a precizat că actualul Guvern trebuie să plece în două săptămâni, după alegerile parlamentare. „Să dai legea salarizării de către un Guvern care pleacă în două săptămâni, lege făcută în mod evident pe picior pentru 2022, arată o lipsă de respect și responsabilitate fata de români. Este o nouă acțiune care umple de ridicol Guvernul tehnocrat”, a spus Alexandru Băișanu, care deschide lista de candidați a ALDE Suceava pentru Camera Deputaților. Acesta a subliniat că cel mai grav este că PNL apăra aceste aberații și chiar le susține cu toată forța.
Alexandru Băișanu a adăugat că PNL continuă politicile de austeritate ale PDL. „PDL face jocurile acum în PNL și se pregătește revenirea lui Traian Băsescu în partid. Trebuie spus că PNL și Guvernul Zero nu vor crește salariile și vor îngheța salariul minim.  Acestea sunt singurele lucruri de care putem fi siguri. Liberalii au avut posibilitatea să voteze creșterea de 15%, însa au absentat și au contestat apoi legea”, a afirmat Alexandru Băișanu. El a mai precizat că în momentul de față se poate observa că se conturează tot mai clar „o coaliție a austerității”, prin care să se regrupeze „vechii camarazi” ai lui Traian Băsescu și Emil Boc.
Liderul ALDE Suceava consideră că România nu poate să rămână o țară în care forța de muncă să fie ieftină. „Românii nu trebuie să rămână în sărăcie, ci e cazul sa iasă din această zonă. Nu putem să rămânem la coada clasamentului în Uniunea Europeană. Guvernul Cioloș nu poate să rămână ancorat într-o gândire economică similară cu cea a Guvernului Boc”, arătat Băișanu. Liderul ALDE Suceava consideră că România are șansa să profite de evoluția economică din ultimii ani, iar Guvernul României trebuie să lucreze în primul rând în interesul romanilor. „Pentru prima dată după epoca Băsescu se revine la temele care dezbină românii. România nu trebuie să ajungă din nou în situația din urmă cu aproape patru ani, atunci când se vorbea despre tăieri salariale”, a încheiat Alexandru Băișanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava