Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele interimar al Organizației Județene Suceava al ALDE, consilierul local sucevean Ovidiu Milici, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că fost lider județean, deputatul Alexandru Băișanu a fost exclus statutar din acest partid. Ovidiu Milici a precizat ă acest lucru s-a întâmplat după ce Alexandru Băișanu a acceptat propunerea PSD de a prelua un post de ministru în Guvernul condus de Viorica Dăncilă, deși ALDE a decis, în luna august a.c., să iasă de la guvernare. Milici a spus că deși Alexandru Băișanu susține că nu a fost informat în mod oficial de decizia Biroului Politic Executiv al ALDE prin care a fost exclus din partid, acesta a primit hotărârea de a fi radiat din rândul membrilor acestei formațiuni politice. Mai Liderul interimar a subliniat faptul că excluderea lui Alexandru Băișanu s-a făcut cu respectarea statutului.

În același timp, Ovidiu Milici a spus că prin ceea ce a făcut Alexandru Băișanu, respectiv acceptarea unui post de ministru, a adus prejudicii grave ALDE. Miliai a declarat că după excludere, Alexandru Băișanu duce la Suceava o campanie de denigrare a partidului și exercită presiuni asupra membrilor de partid și aleșilor locali. „Acțiunile sale au fost concertate pentru a distruge ALDE Suceava, însă nu a reușit”, a precizat Ovidiu Milici.

De asemenea, el a amintit că după ce a fost exclus din partid, Alexandru Băișanu a convocat fără să aibă dreptul o ședință a Biroului Permanent Județean al ALDE, la o stână din Bosanci, acolo unde ar fi luat o serie de hotărâri „ilegale și nestatutare”. Legat de această ședință, Ovidiu Milici a arătat că juriștii ALDE de la nivel central analizează dacă ceea ce a făcut Alexandru Băișanu la Bosanci nu se încadrează la „uzurpare de calități oficiale”.

Nu în ultimul rând, liderul intermar al ALDE Suceava a precizat că organizația pe care o conduce își continuă activitatea, el adăugând că astăzi a fost stabilit un nou birou județean de conducere, în care au primit funcții de președinte consilierul local rădăuțean Florin Preda, Petrică Preutescu (din comuna Vama) și consilierul local câmpulungean Virgil Macovei. Ovidiu Milici a spus că ALDE Suceava merge mai departe, bazându-se pe principii solide, colegial, transparent și cu bun simț.

Liderul interimar al ALDE Suceava, Ovidiu Milici, a declarat că Alexandru Băișanu a fost exclus statutar din partid, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava