Liderul PNL Suceava și președinte al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a prezentat astăzi bilanț administrației liberale la nivel județean, de la câștigarea alegerilor locale din luna iunie 2016 și până în prezent. Gheorghe Flutur a susținut o conferință de presă la sediul PNL Suceava în care a declarat că anul 2016 a avut pentru PNL și „o parte de succes”, la alegerile locale, când liberalii au reușit să ajungă din nou la conducerea județului, câștigând și 45 de funcții de primar. Flutur a arătat că PNL Suceava a obținut cel mai mare număr de voturi din țară la votul pentru Consiliul Județean, reușind să-și asigure 21 de mandate de consilieri, din totalul de 27. „Am venit la conducerea județului în această primăvară pe un vor pozitiv, cu așteptări foarte mari din partea populației din partea echipei liberale. Și putem să spunem că în administrația publică locală, PNL Suceava a avut acțiuni clare pentru deblocarea marilor proiecte din județ. Și vorbim de mari proiecte care într-o formă sau alta erau blocate”, a declarat liderul PNL Suceava. El a amintit de proiecte precum Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, pârtia de schi de pe masivul Rarău, construcția magistralei de gaze naturale către Vatra Dornei, sau șosele de centură a municipiilor Suceava și Rădăuți. Gheorghe Flutur a adăugat că în ultimele șase luni de administrație PNL a județului au fost deschise obiective turistice importante, cum ar fi Muzeul de Istorie din Suceava și expoziția permanentă de la Cetatea de Scaun.
„Aceste lucruri au făcut ca numărul de turiști din județul Suceava să fie unul foarte mare. 2016 a fost un an cu un record al numărului de turiști în județul Suceava. Astfel, în 2016 peste 370.000 de turiști au vizitat județul Suceava, și sperăm că anul viitor acest număr să crească”, a declarat președintele CJ Suceava.

Demersuri pentru urgentarea lucrărilor la drumul expres Siret – Pașcani – Bacău – București

Gheorghe Flutur a mai spus că tot în această perioadă au fost promovate și proiecte noi care au depins de administrația județeană, amintind aici, în primul rând, de proiectul în valoare de 75 de milioane de euro pentru modernizarea drumului județean de la Suceava la Iași. Flutur a remarcat că acesta este primul proiect de acest fel depus la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est pentru a primi finanțare. În același timp, el a amintit și de asocierea Suceava – Botoșani, respectiv a Consiliului Județean Suceava cu Universitatea Suceava, și Camerele de Comerț și Industrie din cele două județe pentru promovarea de proiecte internaționale, în special în domeniul industriei alimentare.
Șeful administrației județene a făcut referire și la noul drumul expres pe patru benzi pe ruta Siret – Suceava – Pașcani – București. „Mai trebuie amintit și de proiectele incluse în programul Centenar, cum ar fi modernizarea vămii Siret, a Gării Ițcani și alte obiective de interes, și sperăm că vor fi preluate de viitorul Guvern. Mai trebuie spus că în agenda administrației județene și a primarilor PNL s-a avut în vedere continuarea marilor proiecte pentru dezvoltarea județului. Și aici aș aminti de demersurile Consiliului Județean pentru modernizarea aeroportului, prin construcția unui terminal nou, dar și de investițiile în Spitalul Județean Suceava, prin construcția unui nou ambulatoriu, extinderea secții de cardiologie, a celei pentru radioterapie, precum și continuarea dotării spitalului”, a declarat Gheorghe Flutur.

Flutur va prelua președinția Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

Liderul PNL Suceava a făcut referire și la continuarea proiectelor de dezvoltare locală. Astfel, Gheorghe Flutur a spus că anul acesta, peste 70 de primării din județ au primit prin Programul Național de Dezvoltare Locală fonduri pentru proiecte de apă, canalizare, drumuri sau cămine culturale. „Sperăm să obținem și fonduri pentru lucrări de îndiguire, pentru prevenirea inundațiilor. Și trebuie spus că și zilele trecute județul Suceava a primit de la Guvern circa un milion de euro pentru 15 localități afectate de inundațiile de anul acesta”, a declarat Flutur.
Președintele CJ Suceava a mai spus că o prioritate va fi și promovarea de proiecte transfrontaliere împreună cu autoritățile din Ucraina, atât pentru deschiderea de noi punte de trecere a frontierei, cât și pentru modernizarea de drumuri sau proiecte în domenii precum educație, sănătate sau cultură.
„2017 va fi și anul în care vom sărbători 20 de ani de parteneriat, model spun eu, cu regiunile Schwaben și Cernăuți, motiv pentru care vom organiza mai multe evenimente pentru a marca acest moment”, a adăugat Gheorghe Flutur, care a mai precizat că printre prioritățile sale se va număra și extinderea relațiilor cu regiuni din Ucraina și Polonia pentru continuarea demersurilor comune în vederea construcției drumului expres din Nordul către Sudul Europei.
Gheorghe Flutur a amintit și de faptul că de la începutul anului viitor va prelua președinția Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, funcție din care își propune finalizarea procedurilor în vederea urgentării atragerii de fonduri europene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava