Comenzi MOPAN Suceava

Preşedintele organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, consideră că actualii guvernanţi ar trebui să le explice românilor ce s-a întâmplat cu sumele pe care statul român le-a împrumutat de la începutul acestui an. Nechifor a atras atenţia că sumele împrumutate de la începutul anului 2012 şi până în prezent sunt aproape duble decât cele împrumutate în aceeaşi perioadă din 2011.

„Constatăm cu regret şi cu preocupare maximă faptul că România se împrumută foarte mult în această perioadă. Dacă anul trecut, în perioada similară, de la 1 ianuarie şi până în prezent, statul român a împrumutat de pe piaţa internaţională, din zona bancară externă şi internă, circa 2,5 miliarde de euro, în aceeaşi perioadă a acestui an, statul român a împrumutat până în acest moment 4,7 miliarde de euro, pentru funcţionarea statului”, a spus Nechifor. El a precizat că nu înţelege de ce România are nevoie de această sumă în condiţiile în care „nu văd să se mişte nimic în România”.

Liderul PSD Suceava a arătat că din punctul său de vedere ar fi trebuit să existe o preocupare mai mare a actualilor guvernanţi pentru atragerea de fonduri europene, atrăgând atenţia că în cursul lunii ianuarie 2012 România nu a reuşit să atragă nici măcar un euro. „Mă aşteptam ca la acest început de an, având şi un Minister al Afacerilor Europene, dar şi un nou ministru al dezvoltării regionale, să crească ceea ce înseamnă absorbţia de bani europeni. În ianuarie nu am adus nici măcar un singur euro. Mai mult, în acest moment sunt blocate circa 3,3 miliarde de euro pe ceea ce înseamnă programul de dezvoltare a resurselor umane, prin Programul Operaţional Sectorial. Deci nu înţeleg raţiunea pentru care guvernul PD-L actual se împrumută atât de mult. Sunt totuşi circa 4,7 miliarde de euro. Iar această sumă atârnă foarte greu în balanţa de plăţi a României, în datoria publică, în deficitul bugetar şi în tot ceea ce înseamnă indicatori macro-economici care compun o situaţie economică a unei ţări”, a declarat liderul social democraţilor suceveni. Cătălin Nechifor a precizat că românii şi sucevenii trebuie să ştie care este destinaţia banilor împrumutaţi, în condiţiile în care aceştia trebuie returnaţi de viitorul Guvern dar şi de către cetăţenii României.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava