Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că având în vedere situația deosebit de gravă referitoare la răspândirea coronavirusului COVID – 19, precum și decretarea stării de urgență pe teritoriul României, social democraţii au două solicitări către instituția Prefectului, solicitări care trebuie rezolvate de urgență pentru binele comunității noastre.

Ioan Stan a spus că prima dintre ele se referă la alocarea banilor necesari achiziționării aparaturii medicale pentru spitalul municipal Fălticeni. „Este absurd ca în situația existentă la ora actuală pe teritoriul întregii țări să nu urgentăm deschiderea acestei unități spitalicești, mai cu seamă că au fost semnate deja acordurile cadru cu furnizorii pentru aceste achiziții. De aceea va rugăm să nu precupețiți a face toate demersurile și eforturile pe lângă actualul guvern pentru ca banii respectivi să fie virați deîndată. Trebuie să ținem cont că respectiva unitate spitalicească ar deservi în jur de 150000 de persoane, iar în contextul acestei epidemii reprezintă o soluție reală pentru carantinarea și tratarea celor care vor contacta coronavirusul COVID -19”, a declarat Ioan Stan. El consideră că eventualul refuz al guvernului actual de a finanța achiziționarea de aparatură pentru spitalul municipal Fălticeni reprezintă în aceste circumstanțe o lipsă de responsabilitate și o nepăsare criminală la adresa locuitorilor județului Suceava. „Țineți cont că vârful epidemiei încă nu a fost atins și orice întârziere în alocarea sumei respective, va reprezenta o mare pată pe obrazul autorităților.

Menționăm că inclusiv primarul Cătălin Coman, în calitate de președinte al Comitetului Local de Situații de Urgență a adresat o solicitare zilele acestea domnului Victor Sebastian Costache, ministrul sănătății, în vederea soluționării urgente a acestei chestiuni. De asemenea, amintesc cu acestă ocazie și interpelarea făcută de mine săptămânile trecute aceluiași ministru cu privire la acordarea sumei necesare achiziționării de aparatură medicală  pentru spitalul din Fălticeni, interpelare la care acesta nici nu s-a catadicsit să răspundă”, a declarat Ioan Stan. El consider că în aceste momente critice, absolut toți parlamentarii suceveni ar trebui să se implice în rezolvarea acestei probleme, fără a ține cont de culoarea politică. „Cred că acestă criză ar trebui să-i scoată din letargie pe PNL-iști, care până acum nu au făcut nimic altceva decât să critice lucrurile bune făcute de noi, dar nu s-au învrednicit să le ducă mai departe”, a subliniat liderul PSD Suceava.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava