MOPAN Suceava

Peste 100 de sportivi din România, Moldova și Italia ajung la Timișoara în acest weekend, unde, în organizarea Asociației Club Sportiv Padel Timișoara are loc prima competiție majoră din țara noastră dedicată acestui sport, Liga Cluburilor de Padel. Evenimentul are loc în perioada 25 – 27 februarie.

Sportivi de la cele mai bune cluburi din țară, dar și din Republica Moldova și Italia își dau întâlnire la finele săptămânii acesteia la Padel Center într-un adevărat tur de forță competițional cu o miză extrem de importantă.

„Un număr de 53 de echipe, adică 106 sportivi, au răspuns inițiativei noastre. Sunt reprezentate cluburile de padel din Timișoara, București, Brașov și Cluj-Napoca, alături de sportivi de la echipa națională de padel a Republicii Moldova și de o echipă din Italia”, a declarat Mădălin Ilinca, unul dintre co-organizatorii competiției.

Cele mai bune perechi au șansa ca la sfârșitul verii să reprezinte România la una din cele mai prestigioase competiții de padel din Europa, turneul de la Malaga – Cupa Internațională a Cluburilor de Padel (The International Cup of Padel Clubs). Asociația Club Sportiv Padel Timișoara este primul club de profil din România care a fost invitat să participe la această importantă competiție.

„Am primit invitația de a participa la The International Cup of Padel Clubs, în Malaga,  iar această competiție ne ajută să descoperim cele mai bune echipe din România. Este important să facem pașii necesari pentru ca acest sport să fie recunoscut și în țara noastră, iar atmosfera să rămână, ca și până acum, cordială, caldă, ospitalieră și deschisă tuturor”, a declarat Lucian Perescu, reprezentantul Asociației Club Sportiv Padel Timișoara.

Spania este țara care organizează cele mai importante și numeroase turnee din cadrul World Padel Tour, competiția majoră dedicată acestui sport la nivel mondial. Invitația lansată Asociației Club Sportiv Padel Timișoara vine într-un moment în care, la nivel global  padelul înregistrează o creștere accelerată, care îl poate duce, în premieră, în competițiile Olimpiadei de la Paris, în 2023.

Urmează, așadar, trei zile pline pentru sportivii înscriși în Liga Cluburilor de Padel. „Meciurile se vor juca vineri, sâmbătă și duminică, 25 – 27 februarie, începând cu ora 17:00, în prima zi, iar în celelate două, începând cu ora 9:00, partidele încheindu-se la ora 22:00. Se va juca în sistem eliminatoriu, pe trei niveluri de de performanță, două de profesioniști și unul de amatori. Ne bucurăm să avem în competiție inclusiv elevi de liceu care au îmbrățișat acest sport cu multă pasiune”, a mai adăugat Adrian Hărădău, co-organizator al Ligii Cluburilor de Padel.

Cu ocazia Ligii Cluburilor de Padel, la Timișoara se inaugurează și primul teren omologat Wold Padel Tour, al treilea teren de padel al bazei sportive. Acesta poartă marca Padel Galis, nr.1 mondial în producerea de terenuri profesioniste de padel.

***

Padelul este un sport de rachetă care se joacă la dublu, și în prezent, sportul cu cea mai rapidă creștere din lume, numărând peste 10 milioane de jucători la nivel mondial. În Spania a depășit tenisul, devenind al doilea sport ca numar de participanți, după fotbal.

Marii tenismeni ai lumii joacă padel. Novak Djokovic, Maria Sharapova, Rafael Nadal și Serena Williams sunt numai câteva exemple. Și fotbaliști precum Iker Casillas, Andres Iniesta, Lionel Messi, dar și brazilianul Ronaldo fac partide de padel în timpul liber. Iker Casillas, de exemplu, a participat, în 2014, în turnee internaționale de padel și chiar a inaugurat, pentru fundația sa, un teren de padel ce îi poartă numele. Și Nadal a deschis un club de padel.

Padelul a apărut în anul 1969, la Acapulco, în Mexic, din inițiativa unui om de afaceri nativ, Enrique Corcuera. Acesta dorea să își protejeze terenul de tenis de vegetația care îi invada curtea, drept pentru care a ridicat pereți în jur. Pereții o ajutau însă mai ales pe soția lui, să nu mai scape mingile în decor, când juca.

Un prieten al lui Corcuera a găsit conceptul cu pereți care înconjoară un teren de tenis nu doar surprinzător, ci și foarte interesant, mai ales posibilitatea de a prelua în continuare mingile care loveau pereții, fără să se oprească jocul. El a dezvoltat ideea, a creat un teren oficial, cu pereți de sticlă, reguli de joc clare, care se aplică și în prezent.

Noul sport a primit propriul nume, padel, și a fost „exportat” în Spania, unde a devenit aproape imediat o adevărată obsesie națională, apoi s-a extins la nivel mondial.

Studii medicale au demonstrat că acest sport este benefic atât pentru sănătatea fizică și mentală a practicanților. Într-o partidă de padel se consumă aproximativ 600 de calorii, iar în plus, acest sport reduce riscul de a suferi de o boală cardiacă cu până la 56%. Tototdată,  ajută la dezvoltarea mobilității, a echilibrului, vitezei, forței și a coordonării.

Foto: www.padelcenter.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava