Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernul a inclus pe lista proiectelor strategice de investiții ce urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public privat încă un obiectiv, respectiv linia ferată de mare viteză  Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani  – Iaşi – Suceava – Siret (Vicşani), potrivit unei Hotărâri aprobate în ședința de astăzi.

Linia de mare viteză va fi realizată pe un singur fir, paralel cu firele de cale ferată existente,  în  lungime de aproximativ 505 km ( Ploieşti – Siret circa 430 km şi Paşcani  – Iaşi circa 75 km). Realizarea acestei investiții va contribui la reducerea timpului de legătură între  principalele oraşe și poli de dezvoltare de pe traseu și, totodată, creează posibilitatea realizării unor conexiuni cu Republica Moldova şi cu Ucraina.

De asemenea, realizarea liniei ferate de mare viteză va conduce la atragerea unui număr însemnat de călători către transportul feroviar, la creșterea numărului de turişti  și va contribui la atragerea investitorilor.

Prin completarea de astăzi, lista proiectelor strategice de investiții ce urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză include 22 de obiective.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava