Concert pascal
MOPAN Suceava

CSU Suceava a scăpat printre degete victoria din partida cu Pandurii Târgu Jiu. Din nou handbaliştii suceveni au arătat că au potenţial, însă lipsa de luciditate şi experienţă în situaţii tensionate îi privează de rezultate pe măsura efortului.
Elevii antrenorului Răzvan Bernicu au avut şansa în prima repriză a disputei cu echipa gorjeană să se impună pentru că oaspeţii i-au luat la „preţ de matineu”. Sucevenii au avut o grămadă de minute de superioritate şi nu au profitat de jocul ezitant al adversarilor lor. Mai mult, au jucat mai bine cu un om în minus decât atunci când erau cu doi în plus. „Capac” în primele 30 de minute au fost şi două lovituri de la 7 metri ratate!
În repriza a doua, de la un deficit de patru goluri la pauză, sucevenii s-au apropiat încetişor după un joc foarte bun în apărare. Finalul meciului a fost unul însă unul cu adevărat epic.
În minutul 46 tabela de marcaj arăta scorul de 21-23 şi CSU Suceava era pe „val”. La acest scor se acordă 7 metri pentru gazde. Execută Roşu şi ratează. Sucevenii se apără bine recuperează şi se apropie la doar un singur la un singur gol diferenţă de adversarii lor. La 22-23, din nou 7 metri pentru CSU Suceava. Cum Bahan şi Roşu, executanţii obişnuiţi dăduseră greş, a venit să bată aruncarea tânărul Târzioru. Mai vechea noastră cunoştinţă George Şelaru face câteva mişcări de intimidare proprii portarilor şi suceveanul se pripeşte şi aruncă peste poartă! Gazdele nu renunţă şi obţin din nou mingea. Ghiciţi ce urmează? Bineînţeles lovitură de la 7 metri. Dacă anterioara penalitate a fost executată de cel mai tânăr, a venit rândul celui mai experimentat handbalist sucevean, Florin Ciubotaru. Fosta extremă stângă a naţionalei se precipită şi-i aruncă la braţ lui Şelaru. Incredibil!
Staţi că nu s-a terminat! Portarul sucevenilor Vasile Taciuc are o intervenţie foarte bună, mingea ajunge la acelaşi Ciubotariu care înscrie senzaţional dintr-un unghi imposibil, oricum mult mai mic decât cel de la 7 metri. Este egalitate. Apărarea suceveană în frunte cu portarul Tcaciuc îşi face din nou datoria, Sandu Mihai este de neoprit şi CSU Suceava conduce Pandurii Târgu Jiu cu 24-23. Atacă gorjenii, dar sucevenii se apără cu „dinţii”. Oaspeţii se pripesc şi mingea ajunge la goal-keeper-ul sucevenilor Tcaciuc. Acesta are un moment care se poate chema „văl pe ochi” şi încearcă să lanseze un contraatac în locul unei pase apropiate pentru că mai erau 3 minute de joc. Braţul îi tremură portarului sucevean, mingea ajunge la gorjeni care egalează. Ba mai mult preiau şi conducerea cu 25-24. Spre lauda lor sucevenii nu se „taie” şi restabilesc egalitatea. mai sunt 9 secunde de joc şi lovitură de la 9 metri pentru Pandurii Târgu Jiu. Handbaliştii suceveni se grăbesc, se aruncă la jucătorul cu mingea, acesta pasează la un coechipier aflat singur-singurel pe semicerc şi gorjenii câştigă cu 26-25! Dacă nu –ţi reuşeşte o schemă este un lucru, dar să ratezi cinci aruncări de la 7 metri este altceva.
Este posibil ca acest punct să nu conteze în economia campionatului în condiţiile în care se presupune că anul viitor vor fi 14 echipe în Liga Naţională. După părerea noastră, orice punct contează pentru că înglobează muncă şi concentrare şi pentru că nu este acelaşi lucru să termini pe ultimul loc în clasament sau pe penultimul. Oricum, acest lucru nu este încă stabilit pentru că etapa viitoare CSU Suceava joacă pe terenul grupării CSM Bucureşti, unde dacă suntem corecţi va porni cu şansa a doua. Dacă presupunem că se va juca play-out din nou contează orice punct deoarece nu este acelaşi lucru dacă joci cu Steaua sau HCM Baia Mare.
Tot respectul pentru publicul sucevean care a susţinut echipa favorită până în ultima clipă şi chiar şi după, deşi de această dată s-a putut simţi practic, poate chiar fizic dorul acestuia de victoriile de altădată. Chiar păcat pentru suporterii suceveni pentru că în acest campionat nu vor mai avea ocazia să se bucure pentru un succes în sala LPS pentru că aici singura echipă care va mai veni în acest sezon este campioana României HCM Constanţa.
În orice caz, tinerii handbaliştii suceveni au arătat că vor şi că au potenţial şi merită încrederea iubitorilor de sport din Suceava. Important este ca această frumoasă formaţie, singura din istoria sporturilor de echipă din Suceava care a ajuns într-o finală de cupă europeană, care a dus numele oraşului în unele locuri ale Europei unde gazdele nu auziseră de acest loc, să nu se piardă.

Rezultate consemnate în etapa a XIX-a a Ligii Naţională de handbal masculin:
CSU Suceava – Pandurii Tg.Jiu    25-26
Steaua – CSM Bucureşti    33-27
Dinamo – HCM Constanţa    22-31
CS Caraş Severin – HCM Baia Mare 34-32
Poli Timişoara – Ştiinţa Bacău    31-36
Potaissa Turda – HC Odorhei    32-26

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava