MOPAN Suceava

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a participat joi, 21 martie a.c., la Seminarul la nivel inalt privind cooperarea descentralizata franco-romana, organizat la Paris cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Franta.

„Vrem ca procesul de regionalizare pe care il avem in vedere sa fie unul eficient, de aceea este important sa colaboram cu tarile care au aplicat deja un astfel de proces, cum este Franta. Organizand astfel de seminarii comune, putem afla ce greseli au facut alte tari, pentru a le evita in propriile noastre demersuri. Suntem interesati, totodata, sa vedem ce competente au fost delegate regiunilor, dupa modelul francez, si ce a ramas la nivel central. Tocmai de aceea, spun mereu ca regionalizarea trebuie facuta in paralel cu descentralizarea”, a afirmat Liviu Dragnea, la seminar.

Organizarea Seminarului a fost convenita cu ocazia intrevederii din luna ianuarie a.c. dintre viceprim-ministrul Liviu Dragnea si E.S. Philippe Gustin, ambasadorul Frantei la Bucuresti. La eveniment au participat si reprezentanti ai autoritatilor locale din Romania.

Prezenta viceprim-ministrului Liviu Dragnea la Seminar a avut loc in cadrul vizitei de lucru desfasurate in Franta de delegatia MDRAP in perioada 20-21 martie a.c.

In prima zi a vizitei, viceprim-ministrul roman a avut intrevederi cu Alain Rousset, presedintele Asociatiei Regiunilor din Franta, cu Bruno Le Roux, deputat de Seine-Saint-Denis, presedintele grupului PS din Adunarea Nationala, si cu Andre Laignel, primarul Issoudun, prim-vicepresedinte delegat al Asociatiei Primarilor din Franta.

In acelasi context, Liviu Dragnea a avut joi, 21 martie, o serie de intrevederi bilaterale cu Marylise Lebranchu, ministrul francez al reformei de stat, al descentralizarii si al functiei publice, si cu Michel Delebarre, presedintele Asociatiei Comunitatilor Urbane din Franta si al asociatiei Cites Unies France.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava