Concert pascal
MOPAN Suceava

Suceveanca Maria Marinela Mazilu s-a clasat a cincea în a doua etapă a Cupei Intercontinentale de skeleton desfăşurată vineri, 12 noiembrie după prima manşă, diferenţele între concurente fiind foarte mici. În manşa a doua, ea a recuperat decalajul reuşind să termine competiţia în poziţia a doua cu un timp total în cele două manşe de 1 min 49 secunde 85 sutimi, la 36 de sutimi diferenţă faţă de prima clasată, olandeza Kimberley Bos. După o mobilizare exemplară, în manşa a doua dorneanca a terminat cursa la o diferenţă de 7 sutimi faţă de olandeză, cu o viteză de coborâre de 117,76 km/h.

Reprezentanta României a avut şi cele mai bune starturi din concurs din primele două etape a Cupei Intercontinentală de skeleton. Cu timpul de 5 secunde 27 de sutimi obţinut în manşa a doua a etapei a doua Maria Marinela Mazilu a confirmat din nou că este cea mai bună şi titlul de campioană mondială la skeleton – starturi obţinut în luna septembrie a acestui este o răsplată a muncii sale.

Şi canadianca Lanette Prediger a avut acelaşi timp ca reprezentanta României, timpii foarte buni obţinuţi la starturi de Maria a făcut diferenţa între cele două sportive.

“A avut o încredere fantastică pe care mi-a insuflat-o această fată minunată. Este de departe cel mai important rezultat din Cupa Intercontinentală de skeleton pentru România. Şi totusi nu e o surpriză. Maria ne-a avertizat că va urca tricolorul românesc pe catarg. Mi se termină toate cuvintele frumoase pe care le merită această fiinţă deosebită care urcă fără încetare”, ne-a spus după competiţie prof. Octavian Pungovschi, directorul Clubului Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei.

Urcarea pe podium a Mariei Mazilu, sau sportiva 3M cum este cunoscută în concurs a fost motiv de triplă bucurie, medalia de argint, cei mai buni timpi de starturi şi punctele preţioase acumulate pentru a intra în Circuitul Cupei Mondiale.

Împreună cu antrenoarea Delia Ivaş, cei doi sportivi români, Maria Mazilu şi Dorin Velicu au ajuns sâmbătă după – amiază în Königssee, Germania, unde, începând cu data de  17 noiembrie vor participa la etapele trei şi patru ale Cupei Intercontinentale de skeleton şi la Cupa Europei de skeleton.

Etapa 1.

Locul I – BOS Kimberley (Olanda) Timp total : 1minut :48 secunde .55 suimi  (0.00)

Locul II – HENRY Megan (SUA) Timp total: 1:49.48   (+0.93)

Locul III – PREDIGER Lanette (Canada) Timp total: 1:49.53   (+0.98)

Locul IV – MAZILU Maria Marinela (România) Timp total: 1:49.59   (+1.04)

Etapa 2.

Locul I – BOS Kimberley (Olanda) Timp total : 1:49.49   (0.00)

Locul II – MAZILU Maria Marinela (România) Timp total 1:49.85   (+0.36)

Locul III – PREDIGER Lanette (Canada) Timp total: 1:49.85   (+0.36)

Locul IV – HENRY Megan (SUA) Timp total: 1:50.00   (+0.51)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava