Concert pascal
MOPAN Suceava

Micii handbalişti ai Clubului Sportiv Universitar din Suceava au reuşit o nouă performanţa la nivelul handbalului juvenil din România, după clasarea pe locul V la turneul final rezervat juniorilor IV, sportivi născuţi în anii 2003-2004 (12-13 ani).
Competiţia desfăşurată la Sfântu Gheorghe în perioada 23-26 iunie a adunat la start cele mai bune 16 echipe din ţară, repartizate în 4 grupe a câte 4 echipe fiecare.

După clasarea pe locul II la turneul semifinal, sucevenii au fost repartizaţi în grupa B, alături de CSM Bucureşti, Academia de Handbal Minaur Baia Mare şi HC Torok Râmnicu Vâlcea.

Primul meci din grupe avea să aducă şi prima victorie pentru suceveni, după un meci echilibrat doar în prima repriză, CSU impunându-se cu 28-20 în disputa cu AH Minaur Baia Mare. Meciul al doilea, împotriva grupării CSM Bucureşti, principala favorită la câştigarea titlului, era cel decisiv pentru câştigarea grupe. După un început foarte bun în care universitarii au condus cu 4-0, CSM a revenit în joc, la pauză tabela de marcaj indicând egalitate la 10. Repriza a doua a fost una la fel de echilibrată, dar pe finalul partidei bucureştenii au reuşit desprinderea, impunându-se la final, scor 24-20. În ultima partidă din grupă, datorită unui joc foarte modest în apărare CSU a reuşit să câştige la limită, scor 25-23 împotriva echipei HC Torok Râmnicu Vâlcea.

Calificată în grupele principale de pe locul II din grupă, CSU a avut o misiune foarte grea în ceea ce priveşte calificarea în primele 4 echipe, şi asta din pricina faptului că pe lângă LPS Târgu Mureş urma să întâlnească o altă favorită la câştigarea campionatului, Ştiinţa Municipal Bacău.

Meciul numărul patru, cu Târgu Mureş, a fost unul fără istoric, CSU reuşind o victorie mult mai clară decât o arată scorul, după ce pe parcurs a condus şi la 15 goluri diferenţă, scorul final fiind 30-26 în favoarea sucevenilor. Obligată să câştige meciul cu Ştiinţa Municipal Bacău la minimum 4 goluri pentru a reuşi calificarea în semifinale, CSU nu a reuşit acest lucru, înfrângerea 19-28 trimiţând formaţia suceveană în lupta pentru locurile 5-8.

Acolo CSU a avut parte de 2 victorii clare împotriva echipelor CSS Tecuci, scor 24-18, şi LPS Târgu Mureş, scor 21-13. Aşadar după cele 5 victorii şi 2 înfrângeri, CSU a terminat competiţia pe un merituos loc V.

În finala mare a competiţiei, CSM Bucureşti a învins cu 26-25 pe Ştiinţa Municipal Bacău.

La festivitatea de premiere sportivii pregătiţi de Vasile Boca au pus mâna şi pe două dintre premiile speciale, titlul de cel mai bun coordonator de joc al ţării revenind sportivului Emilian Huţuleac. După ce anul trecut a reuşit să câştige titlul de golgheter naţional la categoria de minihandbal, anul acesta sportivul Daniel Stanciuc, cu cele 62 de goluri, a reuşit aceeaşi performanţă, dar la categoria de juniori IV.

,,După un turneu extrem de greu putem spune că suntem mulţumiţi de rezultatul final. Poate cu puţin mai mult şansă la tragerea la sorţi, evitând în grupa principală cele 2 finaliste, aveam şanse la o medalie. Copiii au muncit extrem la mult pe tot parcursul anului, iar la turneul final au avut parte de 7 partide în 4 zile. Pe lângă rezultat, un alt motiv de bucurie este faptul că la acest turneu am fost cea mai tânără echipă, folosind cei mai mulţi sportivi născuţi în anul 2004, doi dintre ei reuşind performanţe individuale, cel mai bun coordonator şi golgheterul competiţiei. Este o generaţie foarte promiţătoare, cu multă muncă şi condiţii de pregătire sperăm să obţinem rezultate şi mai bune în anii următori. Vreau să mulţumesc foarte mult tuturor celor care sprijină acţiunile noastre, părinţilor, conducerii CSU Suceava, colegilor mei Ionuţ Beşliu şi Lucaci Cezar şi în special catedrei de educaţie fizică şi doamnei director Dorina Murariu de la Şcoala Gimnazială <Ion Creangă>.”

Lotul CSU Suceava, pregătit de antrenorii Vasile Boca şi Ionuţ Beşliu, a fost format din următorii 16 sportivi: Alexandru Bălaşa, Andrei Citron, Paul Smocot, Rareş Florescu, Cătălin Zariţchi, Ştefan Neagu, Daniel Stanciuc, Florin Boaru, Codrin Dascălu, Emilian Huţuleac, Ştefan Fodor, Dan Gaşpar, Sebastian Spatariu, Bogdan Câra, Alexandru Reuţ şi Claudiu Stejar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava