Concert pascal
MOPAN Suceava

Naţionala masculină U21 şi-a încheiat parcursul la Campionatul Mondial din Brazilia cu o înfrângere. În finala pentru locurile 7-8, România a pierdut la limită în faţa Spaniei, cu 30-29.

Revenită la un Mondial sub 21 de ani după o pauză de 10 ani, România a rupt gura târgului în primele 10 zile de competiţie, timp în care a ajuns până în sferturile de finală. Cu o mobilizare ieşită din comun şi un spirit de echipă câştigat în câteva luni de zile, tricolorii au pierdut în toată această perioadă un singur meci cu Spania, în grupă (scor 18-23), în rest reuşind să fie egală cu Serbia şi Portugalia sau să învingă Qatar şi Tunisia, echipe care au luat faţa României la cel mai înalt nivel. Drept dovadă, în această perioadă, naţionala de seniori se zbate să prindă din nou eşalonul doi valoric după ce a căzut în cea mai de joc fază a calificărilor pentru turneele finale.

Aripile României s-au frânt însă în sferturile de finală, fază în care Franţa i-a administrat o înfrângere severă, cu 30-20. Până la urmă a fost diferenţa consemnată între o naţională nou-sosită, având pauza de performanţe pe care a înregistrat-o România chiar şi la Under 21, şi o naţiune care domină handbalul mondial cu autoritate. După acest eşec, băieţii au cedat şi mai rău în faţa Suediei, cu 36-24 în turneul 5-8, semn că înfrângerea precedentă a lăsat urme adânci la capitolul psihic. Astfel, România a ajuns să încheie Mondialul din Brazilia cu un joc de clasament pentru locurile 7-8, tot în faţa Spaniei!

Tricolorii au încercat să se adune pentru acest ultimul joc şi să iasă cu capul sus din toate punctele de vedere de la acest turneu final. Deşi a avut un nou start de repriză ezitant în partea secundă, după 14-13 pentru adversari la pauză, naţionala a reuşit totuşi să rămână cât de cât aproape de Spania şi să menţină suspansul asupra rezultatului până în ultimele secvenţe. România a intrat în ultimul minut cu 29-30, cu avantajul unui om în plus pe teren, dar cu mingea la adversari. Ca o echipă matură, Spania a reuşit să rămână în atac până la ultima sirenă şi să câştige astfel pentru a doua oară în faţa echipei cu care s-a luptat pentru locul 1 în Grupa B.

Aşadar, România a încheiat pe locul 8 Campionatul Mondial din Brazilia, fiind probabil cea mai neaşteptată naţională în acest top. Din naționala de handball masculine U21 a României a făcut parte și suceveanul Gabriel Buralcu. Componentul echipei CSU Suceava a marcat 10 goluri pentru selecționata României și a jucat în toate partidele.

Spania-România 30-29 (14-13)

Spania: Biosca, Calle (7 intervenții) (portari), Arino 5 goluri, Sanchez 4, Del Valle 4, Fernandez 4, Perez 4, Azkue 4, Garcia 2, Gomez 2, Pineiro 1, Rey, Plaza, Serdio, Canellas, Paredes

România: Bobeică (2 intervenții), Bucătaru (9 intervenții) (portari), Racoțea 10 goluri, Rotaru 7, Nistor 5, Negru 5, Sîncelea 1, Mănescu 1, Thalmaier, Ungureanu, Militaru, Stroe, Voinea, Șomlea, Szasz, Burlacu

Aruncări de la 7m: 2/1, respectiv 1/0

Eliminări: 4 x 2 min., respectiv 4 x 2 min.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava