MOPAN Suceava

Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a anunțat că în ședința de îndată a Consiliului Local Rădăuți, de miercuri, 17 noiembrie, care a avut pe ordinea de zi stabilirea prețului energiei termice furnizată în sistem centralizat, s-a votat mărirea subvenției oferită de municipalitate către utilizator, de la valoarea de 130,56 lei / gigacalorie la 350 lei / gigacalorie, mărire care a fost realizată în baza resurselor bugetului local, în cuantum de 570.000 lei și a sumei primite din bugetul de stat și alocate prin hotărâre de guvern, în cuantum de 1.500.000 lei. Loghin a subliniat că subvenția a fost majorată de 2,7 ori și acoperă financiar lunile noiembrie și decembrie.

”În momentul de față, contracarând valul scumpirilor astronomice a prețului gazelor naturale prin acordarea acestei subvenții mărită de 2,7 ori, utilizatorul branșat la sistemul de termoficare centralizat va suporta pe factură doar prețul de 391,86 de lei / gigacalorie! Acest proiect a reprezentat o urgență, deoarece sumele astfel plătite către SC Servicii Comunale SA vor ajuta la deblocarea sistării gazelor!  Proiectul a trecut cu 12 voturi pentru, 3 împotrivă, o abținere, o nepartacipare și două absențe. Deși aveam așteptări ca toți consilierii din Consiliul Local să înțeleagă necesitatea și urgența momentului, au existat și voturi împotrivă din partea a trei consilieri: dl. Nistor Tătar, dl. Aurel Olărean și dl. Simota Gheorghe, care, sub pretextul unor amendamente nefondate aduse la proiectul inițial, au votat împotrivă!

Acet proiect votat azi, nu doar că inițiază primii pași în deblocarea sistării gazului, ci vine și în ajutorul utilizatorilor sistemului public de termoficare!  Operăm plata către SC Servicii Comunale SA chiar în acest moment!”, a transmis primarul de Rădăuți.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava