Concert pascal
MOPAN Suceava

Lotul echipei de handbal seniori a Universităţii Suceava se va reuni azi, de la ora 18.00, pe terenul sintetic din cadrul campusului universitar. Deși încă nu știe  încă în ce eșalon valoric va evolua în viitorul sezon competițional, conducerea tehnică a grupării sucevene a decis reluarea pregătirilor din timp.

Echipa antrenată de Adrian Chiruţ s-a întărit în această vară cu mai mulţi jucători experimentaţi, o mare parte fiind suceveni sau foşti jucători ce au mai evoluat pentru Universitatea. Studenţii au în acest moment un lot de cel puţin 22 de jucători, dintre care opt au venit în această pauză competiţională. CSU Suceava are la dispoziţie patru portari, George Şelaru, Cristian Tcaciuc, Eduard Duman şi Cristi Manea. Pe extremă stânga vor evolua Adi Mitrea, Florin Ciubotaru, pe inter stânga vor fi Gabi Burlacu, Adi Târzioru şi Sasa Puljizovic, ultimul fiind din Bosnia, jucător ce joacă şi pe postul de centru, unde Universitatea îi mai are pe Alin Petrea, Cristian Bursuc şi Iulian Alexa.Pe postul de inter dreapta pot juca Sebastian Polocoşer, un sucevean ce a venit de la Vasului, Rareş Bursuc şi Dusan Sipka, sârb ce poate evolua şi pe extremă dreaptă, unde sunt Andrei Olariu, şi Lucian Preda.

Postul de pivot este acoperit de patru jucători, Bogdan Baican, Bogdan Şoldănescu, Ion Tcacicuc şi Dionis Oprea.

„Am decis să ne reunim pe 4 iulie, deşi nu ştiu dacă vor ajunge toţi jucătorii din prima zi. Cei doi jucători străini nu vor fi la primul antrenament deoarece mai au câteva probleme mici cu actele, plus mutarea în Suceava. Va fi o primă săptămână lejeră, de acomodare, cu jocuri complementare, bazin şi sală. Ne-am propus până la începerea sezonului să facem cel puţin 10-12 meciuri cu echipe tari, iar între turnee vom încerca cât mai multe meciuri amicale, în special pentru omogenizarea lotului. Va depinde foarte mult şi-n ce ligă vom juca, dar asta vom afla pe 15 iulie, atunci când e termenul de înscriere în Liga Naţională. Nu sunt bucuros că alte echipe au probleme financiare, dar în acelaşi timp mă gândesc şi la echipa noastră, una ce ar face faţă cu brio în prima divizie, după transferurile din vară”, a explicat antrenorul Adrian Chiruţ.

În programul de pregătire pentru noul sezon, studenţii au în plan participarea la mai multe turnee de pregătire în ţară. Primul va fi Memorialul „Mihai Mironiuc”, organizat chiar de clubul universitar la Suceava, în perioada 5-7 august.

„Încă nu ştim exact cine va veni la memorial, dar suntem în discuţii cu mai multe echipe, printre care CSM Focşani şi Potaissa Turda. Din păcate, HC Vaslui este atunci în Germania, iar la Odorhei are loc un alt turneu şi va fi dificil să găsim adversari. Mai mult, toate echipele aşteaptă programarea meciurilor în campionat, pentru a evita jocuri cu formaţii cu care ar trebui să se întâlnească în primele etape. Cert este că la o săptămână după memorial vom participa la un puternic turneu de pregătire la Vaslui şi cred că după 15 iulie vom putea aranja şi alte meciuri”, a declarat antrenorul Adrian Chiruţ.

Tehnicianul studenţilor a precizat că va încerca să găsească soluţii în ce-i priveşte pe jucătorii tineri, care n-au mai prins lotul, în sensul de a fi împrumutaţi la alte echipe pentru a avea meciuri în picioare şi pentru a creşte în valoare şi experienţă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava