Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, atacă un nou mandat, al patrulea, la funcția de primar al reședinței de județ . Și nu din postura de independent în care este acum ci din cea de candidat al PNL. Decizia a fost luată miercuri seară, în urma votului membrilor Consiliului Judeţean Executiv al PNL Suceava. Pe lângă nominalizarea lui Ion Lungu drept candidat pentru un nou mandat, un alt anunţ oficial a fost cel care a schimbat total structura de conducere a PNL la nivelul municipiului Suceava.

Deputatul PNL Ioan Balan a fost cel care a anunţat că se retrage din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, asta după nominalizarea lui Ion Lungu drept candidat al liberalilor pentru un nou mandat. În aceste condiţii, Ion Lungu este cel care va prelua preşedinţia interimară a Organizaţiei Municipale Suceava a PNL. Surse din rândul liberalilor au declarat că anunţul lui Ioan Balan a fost unul cât se poate de normal, acesta subliniind că Ion Lungu este cel care trebuie, din momentul de faţă să-şi construiască echipa pentru a câştiga alegerile. Intenţia lui Ion Lungu de a candida pentru un nou mandat a fost exprimată de acesta de mai mult timp, în cursul zilei de miercuri edilul Sucevei declarând că dacă va mai candida pentru un nou mandat o va face din partea PNL sau independent. Ion Lungu va candida pentru a obţine cel de-al patrulea mandat de primar al Sucevei. În ceea ce-l priveşte pe Ion Lungu, acesta nu a dorit să facă nici un fel de declaraţii legate de nominalizarea sa drept candidat al PNL, precizând că acest lucru se va întâmplă în cursul zilei de joi, 11 februarie. Surse din rândul liberalilor au mai afirmat că Ion Lungu va candida din partea PNL pentru un nou mandat în urma rezultatelor unui sondaj de opinie realizat la solicitarea conducerii centrale a partidului, actualul edil al Sucevei clasându-se pe primul lor în opţinea de vot al sucevenilor. Informaţiile complete cu privire la deciziile luate ieri de conducerea judeţeană a PNL urmează să fie prezentate în cursul zilei de joi, în cadrul unei conferinţe de presă la care urmează să participe secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.

Cătălin Miron a renunţat la candidatura pentru Primăria Rădăuţi

Şedinţa de miercuri a conducerii liberalilor suceveni nu a avut ca subiect doar candidatura lui Ion Lungu, unul dintre subiectele discutate fiind şi cel al viitorului candidat dintr-un alt municipiu extrem de important al judeţului, Rădăuţi. Surse din rândul liberalilor afirmă că la Rădăuţi va fi efectuat un nou sondaj de opinie în urma căruia va fi stabilit candidatul oficial al PNL pentru primăria acestui municipiu. Aceleaşi surse afirmă că decizia a fost luată după ce cel care a fost anunţat în mod oficial drept candidat al PNL pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Cătălin Miron, soţul senatoarei Steliana Miron, i-a solicitat liderului PNL Suceava Gheorghe Flutur că intenţionează să renunţe la candidatură, cerere acceptată de către acesta.

PNL Suceava rămâne cu un singur preşedinte, Gheorghe Flutur

Trecând peste tot zbuciumul şedinţei de miercuri în care liberalii şi-au aflat oficial noul candidat pentru Primăria Suceava, dar şi reluarea procedurii de desemnare la Rădăuţi, Consiliul Judeţean Executiv al PNL Suceava a luat o decizie şi cu privire la noul lider judeţean. Începând de miercuri, Organizaţia Judeţeană Suceava a PNL va fi condusă de un singur preşedinte, acesta fiind senatorul Gheorghe Flutur.

După fuziunea dintre PDL şi fostul PNL, noul PNL Suceava a avut la conducere doi co-preşedinţi, ultima structură de conducere fiind tandemul Gheorghe Flutur – Dumitru Pardău. În urma şedinţei în funcţia de preşedinte al PNL Suceava a rămas Gheorghe Flutur, în timp ce deputatul Dumitru Pardău a preluat funcţia de prim-vicepreşedinte coordonator, practic al doilea om în cadrul organizaţiei judeţene. Mai multe clarificări cu privire la ultimele decizii luate în cadrul PNL Suceava vor fi prezentate în cursul zilei de joi în prezenţa secretarului general al partidului Ilie Bolojan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava