Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a declarat, la Siret, că operaționalizarea heliportului SMURD de la Câmpulung Moldovenesc va încheia programul ministerului pe care îl conduce pentru construcția de puncte aero-medicale. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a participat, marți, 14 martie 2023, la inaugurarea poligonului pentru pregătirea de specialitate a personalului de intervenție în situații de urgență din România și Ucraina, din orașul Siret. În discursul său, Lucian Bode a vorbit despre obiectivul Ministerului Afacerilor Interne de a construi cât mai multe puncte aero-medicale în întreaga țară. „Suntem în procedură de operaționale al celui de-al 11-lea punct aero-medical al MAI, cel de la Câmpulung Moldovenesc. Odată cu operaționalizarea acestui punct vom atinge obiectivul nostru și anume acela de a avea intervenții cu elicopterul SMURD în orice punct al țării în mai puțin de 20 de minute, ceea ce este cu adevărat o performanță a structurilor MAI în lupta noastră contra cronometru, a salvatorilor, pentru salvarea de vieți. Ne dorim să ne invitați domnule președinte Gheorghe Flutur cât mai curând aici la dumneavoastră acasă să operaționalizăm și acest punct, care va avea un sprijin foarte important în heliportul de aici de la Siret”, a declarat ministrul de interne. Făcând referire la noul poligon de instruire de la Siret, el a spus că aici pompierii militari urmează să participe la module de pregătire de specialitate pentru perfecționarea și îmbunătățirea modului de intervenție în situații de urgență în zona transfrontalieră.

„Performanța se obține cu investiții, iar creșterea calității condițiilor de muncă și de antrenament pentru toți angajații instituției cu scopul de a îmbunătăți intervențiile în sprijinul cetățenilor, reprezintă un obiectiv instituțional pentru Ministerul Afacerilor Interne și pentru toate structurile ministerului nostru. Noua investiție creează o platformă de instruire specializată pentru salvatorii români și pentru prietenii noștri ucraineni. Salvatori bine pregătiți înseamnă comunități sigure și protejate!”, a declarat ministrul afacerilor interne, care a mai spus că în poligon vor avea acces și alte structuri operative, parteneri ai pompierilor militari în misiunile de salvare. El a adăugat că poligonul permite pregătirea la cele mai înalte standarde a personalului care execută un spectru larg de misiuni, începând de la cele de căutare-salvare și cercetare și evaluare CBRN până la cele de stingere, descarcerare și acordare de prim ajutor calificat. De asemenea, un alt avantaj îl reprezintă construirea unei platforme pentru aterizarea și decolarea elicopterelor, pe timp de zi și de noapte, crescând astfel capacitatea de răspuns a elicopterelor SMURD în zona transfrontalieră.

Centrul de pregătire inaugurat la Siret este al doilea de acest gen din țară, după cel inaugurat în luna ianuarie 2023 la Iași.
Valoarea investiției este de peste 27 mil. lei și a fost finanțată de Uniunea Europeană, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014- 2020, în cadrul proiectului BRIDGE.

Pentru a crește eficiența intervențiilor în situații de urgență, în poligon vor fi organizate exerciții în condiții cât mai aproape de cele cu care se confruntă pompierii în misiunile curente. Astfel, în poligonul de pregătire se regăsesc machete ale unor autoturisme, cisterne, casa și containerul de foc, precum și un labirint. De asemenea, poligonul va fi dotat cu manechine ignifuge și cu un analizator de gaze arse utilizat pentru măsurarea oxigenului, monoxidului de carbon etc.

De asemenea, în acest poligon vor avea loc și sesiuni de antrenament pentru îmbunătățirea procedurilor comune de intervenție a personalului structurilor de intervenție în situații de urgență.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava